• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal otpušta 55 radnika - jedan je skaut koji je doveo Fabregasa!

Autor mondo.ba

U pitanju je Frensis Kejdžidžao, koji je u londonskom klubu radio 23 godine i koji je 2003. godine doveo Seska Fabregasa iz Barselone

 Arsenal otkaz skautu koji je radio 23 godine doveo Fabregasa Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Samo nekoliko dana nakon što je sezona spašena osvajanjem FA kupa, londonski Arsenal je saopštio da će čak 55 radnika kluba ostati bez posla.

Razlog ovolikom broju otkaza je, navodi klub, restruktuiranje radnih mjesta zbog finansijskog stanja kluba nakon pandemije korona virusa, a jedan od onih koji napušta je klub je šef globalne skauting službe Frensis Kejdžidžao, koji iz Arsenala odlazi nakon više od dvije decenije, ili, da budemo precizniji, čak 23 godine!

Možda će vas zanimati

Riječ je, naime, o čovjeku koji je, kao igrač, nosio dres Arsenala i to kao junior, te je 1988. godine sa "tobdžijama" osvojio omladinsko kup-takmičenje na Ostrvu. U klub je, naravno, stigao u eri Arsena Vengera, te je, s obzirom da je skoro cijelu karijeru proveo u Španiji, imao razvijene veze sa tamošnjim fudbalskim savezom, gdje je kasnije radio kao direktor razvoja.

Shodno tome, glavni je "krivac" što su dres Arsenala, između ostalog, kroz istoriju nosili Sesk Fabregas, pokojni Hoze Antonio Rejes, Mikel Arteta, kasnije i Santi Kazorla, a najviše udjela imao je, takođe, i u nedavnom dovođenju sjajnog 19-godišnjeg Brazilca Gabrijela Martinelija, koji je u prvoj sezoni za Arsenal na 26 utakmica postigao deset golova.

"Poput mnogih drugih klubova, i naš je pretrpio ogromnu finansijsku štetu nastalu pandemijom korona virusa. Naši osnovni izvori prihoda znatno su se redukovali. Komercijalne aktivnosti, ulaznice... ostali smo bez svega toga, a to će nastaviti da nas prati i tokom sezone 2020-21.  Pandemija je jedan od najvećih izazova tokom klupske istorije duge 134 godine i moramo da sprovedemo drastične mjere kako bismo redukovali troškove. Naš glavni cilj uvijek je bio da sačuvamo radna mjesta koliko god je to moguće, ali sada smo, nažalost, došli u situaciju da moramo da predložimo 55 otkaza. Nije nam lako da donesemo ovaj prijedlog, znamo koliko je ova odluka uznemirujuća i teška", navedeno je, između ostalog, u klupskom saopštenju.

Osim Kejdžidžaa, najzvučnije ime koje bi, prema novoj strukturi radnih mjesta, trebalo da ostane bez istog je šef skauting službe za Veliku Britaniju Piter Klark.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC