• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večita dilema: Savo Milošević ili Darko Kovačević, ko je bio teži za čuvanje? "Uf, mnogo je tu znoja!" (VIDEO)

Autori Mladen Šolak Autori Neša Petrović

Fudbalski as koji je 49 puta nastupao za reprezentaciju SR Jugoslavije govorio je kolumnisti MONDA Nebojši Petroviću o svojim legendarnim saigračima.

 Večita dilema: Savo Milošević ili Darko Kovačević, ko je bio teži za čuvanje? "Uf, mnogo je tu znoja Izvor: MONDO/MN Press

Verovatno se neće u skorije vreme ponoviti da Srbija ima istovremeno tandem napadača kakav je imala na prelazu dva veka – Sava Miloševića i Darka Kovačevića.

Rođeni su iste 1973, potom su obojica 1994. debitovali za reprezentaciju SR Jugoslavije, a zatim su praktično u isto vreme doticali najviše vrhove, Milošević kao najbolji strelac Evropskog prvenstva 2000, Kovačević kao golgeter Sosijedada i Juventusa.

Možda će vas zanimati

Njihov saigrač iz reprezentacije Goran Đorović gost je najnovije epizode MONDO "Mojih Top 11" rubrike Nebojše Petrovića, a u razgovoru koji ćete čitati i gledati u utorak govorio je i o ovoj, za mnoge večitoj dilemi.

Ko je bio teži za čuvanje, Savo Milošević ili Darko Kovačević?

"Iskreno, nisam voleo Darka Kovačevića da čuvam. Slabije sam čuvao Savu u direktnim duelima sa Saragosom, već je tada igrao u liniji, u svom prostoru, ali Darko mi je bio teži zato što je stalno bio u presingu, igrao je strašno glavom, strašna leva noga, ne da ti da digneš glavu... Sava je isto bio opasan leđima kada se zagradi, imao je osećaj da nastavi igru, osećaj za gol... Radi se o vrhunskim napadačima i koštalo nas je mnogo znoja da ih zaustavimo", rekao je bivši as Prištine, Crvene zvezde, Selte, Deportiva i Elčea.

Izvor: MN PRESS

U interesantnom razgovoru o svojoj karijeri, Đorović je govorio i o drugim velikim igračima sa kojima se sretao u izrazito jakoj španskoj ligi.

"Tih godina je Eto igrao, a znamo svi kakvu je posle toga imao karijeru. Albert Luke je posle igrao sa mnom u Deportivu. Oni su bili napadači Majorke. Darko Kovačević je bio u Real Sosijedadu. Savo Milošević u Saragosi. Oni su me stalno pratili"

"Bio je tu (Gabrijel) Amato, pa Kiko, Klajvert... Da ne nabrajam. Bili su to izuzetni igrači. U španskoj ligi nije bilo lakih protivnika. Meni Eto nije odgovarao, bio je mnogo brži od mene i ja i Fernando (Kaseres) smo igrali protiv njega i Lukea, ali nas je uvek koštalo da ih čuvamo. Svaku grešku su nam kažnjavali. A ne možeš ni celu utakmicu da odigraš perfektno".

Poslušajte samo mali deo razgovora sa legendarnim štoperom koji je odigrao 49 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije i bio učesnik Mundijala i Evropskog prvenstva.

Do čitanja i gledanja u utorak...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC