• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova odbrana na popravci: Milošević sprema promene

Autor Nebojša Marković

Crno-beli su se izblamirali u sredu, a već u nedelju poslednja linija tima bi mogla da izgleda dosta drugačije.

 Savo Milošević promjene u odbrani FK Partizan Izvor: MN PRESS

Samo 180 minuta fudbala bilo je dovoljno da donese veliko nevreme u redove Partizana. Crno-beli su posle teške pobede nad Napretkom koja je donela mnogo "bure" u srpskoj javnosti bili poražena na gostovanju u Novom Pazaru i sada se očekuju značajne promene u timu.

Savo Milošević je ostao trener Partizana i na meču protiv Javora u nedelju biće dosta rotacija u timu. To se naročito odnosi na odbranu.

Možda će vas zanimati

Upravo je ta odbrana pokazala velike znake ranjivosti. U Kruševcu se to povremeno viđalo, dok je Novi Pazar i pored pobede 3:2 mogao da još po koji put zatrese mrežu crno-belih.

Zbog toga, očekuje se da će u Partizanu biti promena koje će dobro "istumbati" poslednju liniju. Kako pišu "Novosti", štoperski tandem Uroš Vitas - Bojan Ostojić neće biti u kombinaciju za meč protiv Ivanjičana. Novopristigli Maki Banjak - kojeg smo ranije detaljno analizirali - biće jedan od dvojice štopera, a čini se da će mu se tu pridružiti Nemanja Miletić.

Desni bek Partizana nije bio na odgovarajućem nivou na toj poziciji i njegove greške su bile očigledne u Novom Pazaru, a na mestu štopera bi možda manje mogao da bude ranjiv jer bi "pokrivao" manji deo terena. Tako bi se na desnom beku našao Aleksandar Lutovac. Naravno, vredi podsetiti i da je Partizan pred dovođenjem Nikole Boranijaševića, desnog beka koji je igrao u Švajcarskoj, pa bi uskoro i on trebalo da se ponudi treneru crno-belih na toj poziciji.

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ovakve promene su očekivane kada se ima u vidu da je Partizan već primio četiri gola ove sezone, mogli su i više, a nekoliko golova stizalo je posle jasnih defanzivnih grešaka crno-belih.

Stvari idu na ruku Partizanu u jednom segmentu - sledi utakmica protiv Javora, a protiv Ivanjičana imaju 12 pobeda na poslednjih 12 mečeva.

Da stvari budu teže po Miloševića, sve ovo imaće efekta i na ostatak tima. Trener Partizana je navikao da izvodi startnu postavu u kojoj su Bibars Natho, Sejduba Suma, Takuma Asano i Umar Sadik, a jedan od njih moraće da ostane na klupi. Razlog je taj što i Maki Banjak zauzimao mesto stranca, a samo četvorica mogu da budu na terenu.

Stoga će Milošević i tu morati da menja i pronalazi rešenja. "Novosti" navode i da je moguće da dođe do promena i među "bonus" igračima ukoliko stručni štab proceni da su slabije partije Filipa Stevanovića u prva dva kola dovoljan razlog za njegov prelazak na klupu.

Kako je Aleksandar Popović na golu Partizana već jedan od dvojice "bonusa", ukoliko bi Stevanović ostao na klupi, to bi verovatno značilo priliku za Lazara Pavlovića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC