• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dala gol iz ofsajda, pa bila oštećena za penal: Sudijska analiza tri greške arbitra Petra Pipera u Šapcu

Autor Mladen Šolak

Tri sporne situacije, u kojima su u dve arbitri napravili propust.

 Zvezda dala gol iz ofsajda, pa bila oštećena za penal: Sudijska analiza tri greške arbitra  Izvor: TV Arena sport/screenshot

Utakmica Mačva - Crvena zvezda završena je pobedom branioca titule 3:0, a tokom meča je u nekoliko situacija u prvom planu bio sudija Petar Piper.

Zajedno sa svojim pomoćnikom, on je pogrešno priznao gol crveno-belih za vođstvo u 24. minutu, jer je napadač Nikola Krstović bio u ofsajdu.

Možda će vas zanimati

To je ocenio sudija Igor Radojičić gostujući u studiju TV Arena sport.

"Nažalost nemamo ofsajd-kameru. Veoma je interesantno tumačenje kako utiču ruke jer su ruke igrača Mačve na leđima centarfora. Nema prekršaja, to je definitivno, ni od Krstovića ni od Pejovića, ali se ruke po novim tumačenjima važe i tako tretiraju jer je igrač odbrane stavio ruke na protivnika, ali kod pravila ofsajda ruke se ne računaju, već se gledaju položaji tela. U ovoj situaciji je plavi igrač najbliži protivničkom golu", izjavio je on.

Posle Zvezdinog vođstva Piper je propustio priliku da isključi kapitena Mačve Filipa Pejovića zbog preoštrog starta u 41. minutu na vezisti crveno-belih Veljku Nikoliću.

On je uklizao i podigao noge tako da je "otvorenim" stopalom udario igrača Zvezde u grudi.

"To je evidentan faul, igrač ide kramponima, pogađa u predelu grudi i evidentno je da igrač nema mogućnost da igra loptom. Cilj je bio igrač, Pejović je vrlo dobro prošao, ovo jeste crveni karton. On jeste fer i korektan igrač, pa je verovatno dobio samo žuti i zbog starih zasluga. Evidentno je trebalo da mu bude pokazan crveni karton".

Pohvala debitantu u Humskoj

Sa utakmice Partizan - Javor anaiziran je samo jedan detalj - dosuđen prekršaj za goste van kaznenog prostora crno-belih pri rezultatu 3:0. Radojičić je pohvalio reakciju glavnog sudije Zorana Širokog, objasnio da to nije bio penal i posebno naglasio ulogu pomoćnika, debitanta Miloša Karadžića.

Takođe, crveno-beli su u nastavku oštećeni za očigledan jedanaesterac zbog nedosuđenog faula na Benu.

"Ova situacija je posebno za VAR, jer je više nego očigledan prekršaj. Sudijska greška je jasna i očigledna. Na terenu je bila rasprava da li je faul unutra ili van 16 metara, ali je faul metar i po ili dva unutra. Gaženje protivnika i evidentan prekršaj".

Izvor: TV Arena sport

Zaključak je da je Piper u dve situacije napravio očigledan propust.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC