• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović je najgori napadač Real Madrida u 21. vijeku: Žestoka tirada španske Marke po Srbinu!

Autor Pavle Knežević

Ne prestaje saga o Srbinu, koji i dalje izaziva pažnju medija

 Marka-Luka-Jovic-najskuplji-golovi-Real-Madrid-primera-fudbal Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Luka Jović i dalje je u centru pažnje španskih medija, što nije neuobičajeno kada su u pitanju igrači Real Madrida.

Ovog puta Marka ističe da u Realu u ovom vijeku nije igrao napadač sa tako lošim učinkom i da nikada neki gol nije bio skuplji nego njegov, pošto svaki košta – 30 miliona evra!

Možda će vas zanimati

"Dva gola Luke Jovića su razlog za uzbunu. Ta suma je užasna sama po sebi, ali je još gora kada se uzme u obzir da ga je Real platio 60 miliona evra. To znači da je svaki od Jovićevih golova – Leganesu i Osasuni – koštao 30 miliona evra. Povrh svega toga, oba pogotka su došla u trenutku kada su 'Merengesi' već osvojili tri boda u pobjedama 5:0 i 4:1", piše Marka.

List navodi da je igrač "o čijim postupcima van terena se pričalo više nego o onim na terenu" ima najslabiji učinak od bilo koje "devetke" koja je došla u Real od 2000. godine. Marka podsjeća da od skupog dolaska Nikole Anelke, koji je isto postigao dva gola, 1999. godine u Realu nije igrao napadač sa tako slabim učinkom.

"Marijano Dijaz jedva da je dobijao priliku kada je došao iz Liona, ali je u sezoni 2018/19 postigao četiri gola, iako je igrao na pet utakmica manje od Srbina. Kada je Jović došao, Marijano je odlučio da ostane jer nije vjerovao da je Jović bolji napadač od njega. Ove sezone je odigrao oko 20 utakmica manje od pojačanja od 60 miliona evra, a dao je samo jedan gol manje, odnosno jedan i to protiv Barselone u Klasiku", piše Marka.

Ugledni dnevnik kaže drugi najgori učinak u odnosu uloženog i broja golova je Gonzalo Iguain, koji je u prvoj sezoni za 23 utakmice dao dva gola, a u drugoj devet za 34. Svaki njegov pogodak košta šest miliona evra.

Iza njega slijede Klas Jan Huntelar i Emanuel Adebajor koji su dali po osam golova, dok je Rud Van Nistelroj najprofitabilniji napadač. Došao je iz Junajteda za 15 miliona i dao je 33 gola na 44 meča.

"Sada je red da Real Madrid odluči šta će da radi sa Jovićem. To nije laka odluka. Zidan je tražio da ga dovedu i uvijek ga je podržavao. Ako se gleda učinjeno na terenu, taj razgovor ne bi trebalo dugo da traje, dok su jedini argumenti u njegovu korist to što je možda platio zbog mladosti i da se teško prilagodio španskom stilu fudbala. To je rizik za tim koji toliko zavisi od golova Karima Benzeme. Uprkos svemu, Jović izaziva interesovanje, uključujući i nekih velikih evropskih imena. U normalnom prelaznom roku, Real Madrid bi razmotrio rastanak od mladog napadača, ali ovo nije to. Odlazak Jovića bi značio i dolazak zamene, a to je nešto što Real ne želi da radi. Postoje i druge opcije koje bi mogle da se razmotre, kao što je zamjena, ali je vrlo moguće da će Jović dobiti šansu da se iskupi u Real Madridu", piše Marka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC