• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demir Peco izgubio spor: Mora da ostane u Radniku, ali neće igrati do kraja sezone!?

Autor mondo.ba

Krilni napadač je trenutno pod suspenzijom do daljnjeg

 Demir Peco Radnik spor igrač mora da ostane u Radniku suspenzija ostaje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Komisija za status i transfere igrača pri Opštinskom fudbalskom savez Bijeljina odbacila je kao neosnovan zahtjev krilnog napadača bijeljinskog Radnika Demire Pece, koji je zatražio raskid ugovora sa semberskim premijerligašem.

Možda će vas zanimati

Peco, koji je u Radnik stigao u ljeto 2016. godine iz tabora Veleža, zahtjev za raskid ugovora sa klubom podnio je zbog klauzule ugovora koji je Peco potpisao sa bivšim rukovodstvom kluba, odnosno tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem i direktorom Nebojšom Tomićem, a kojom je predviđeno da je Peco "slobodan igrač ukoliko njih dvojica odu iz kluba".

Radnik je, kako navode iz kluba, savjetovao Pecu da ova klauzula nema pravno uporište, ali je igrač, navode, "pogrešno nasavjetovan od nekih drugih, bio je uporan a na kraju je nadležni organ presudio u korist FK Radnik".

Na kraju, zahtjev fudbalera rođenog 1996. godine u Švajcarskoj je odbačen jer se, kako navode iz kluba, Komisija vodila činjenicama, a to je da mu ugovor ističe na kraju tekuće takmičarske sezone.

"Na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali smo i pravne službe FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. Može biti sklopljen samo između igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije", rekao je sportski direktor Radnika Zoran Sofrenić.

Peco je, inače, počeo pripreme sa Radnikom, te odradio prvi dio, ali pred polazak na Zlatibor saopštio da ne želi da ide na pripreme, zbog čega je kasnije i suspendovan, a suspenzija je i dalje na snazi i, prema određenim najavama iz kluba, mogla bi da traje do kraja sezone, pa bi Peco na teren mogao tek na ljeto 2021. godine!?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC