• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Borac destruktivnom igrom došao do pobjede, Jagodić: Ne bih rekao...

Autor Dragan Šutvić

Šta su u odjavi derbija rekla dva trenera?

 4. kolo m:tel Premijer liga BiH Borac Zrinjski treneri odjava komentar Izvor: MONDO

Derbi četvrtog kola m:tel Premijer lige BiH između Borca i Zrinjskog završena je pobjedom Banjalučana rezultatom 1:0.

Prva je to pobjeda banjalučkog premijerligaša nad Zrinjskim nakon pet godina, a Borac je, takođe, prvi put od osnivanja Premijer lige BiH na prve tri domaće utakmice sačuvao mrežu.

U odjavi utakmice, na konferenciji za novinare, trener Mostaraca Mladen Žižović bio je stava da njegova ekipa nije trebalo da teren u Banjaluci napusti poražena.

"Mislim da u najmanju ruku nismo zaslužili da izgubimo. Stvorili smo, kroz igru, sigurno nekoliko prilika, i očigledno da smo imali problem realizacije. Mislim da smo dominirali u svim elementima igre, Borac je u prvom poluvremenu jednom prošao, postigao pogodak i opredijelio se za čuvanje svog gola, što je njihovo apsolutno sportsko pravo. Što se tiče drugog poluvremena, imali smo 4-5 situacija da postignemo gol, nismo uspjeli, Borac se opet odlučio da čuva gol, pogotovo u posljednjih 15 minuta, gdje su destruktivnom igrom sačuvali rezultat i došli do pobjede, na kojoj im ja čestitam. Mi se okrećemo dalje, imamo problem realizacije i rezultata, naravno da ćemo sjesti kako bismo našli rješenje za ovu situaciju. Mi ćemo svoje sportske ciljeve za ovu sezonu sigurno ostvariti, nećemo odustati."

Mnogo napada Zrinjskog išlo je po lijevoj strani Borčeve odbrane, gdje su djelovali 18-godišnji Marko Kujundžić i godinu dana stariji Đorđe Milojević.

"Bilo je, pogotovo u prvom dijelu, napada po toj lijevoj strani, gdje smo probili, ušli u završnicu, posljednju trećinu, ali je falio završni pas. Nema sad tu neke kuknjave, moramo zasukati rukave i vrijedno raditi jer samo tako možemo da ostvarimo rezultate koje priželjkujemo."

Jagodić je "odgovorio" kolegi  - Borac danas nije gajio destruktivni stil igre.

"Pobjeda Borca je zaslužena, ja vam to garantujem. Znamo protiv koga smo igrali i šta nam je bio cilj. Moji igrači zaslužuju sve pohvale - i oni koji su startovali, i oni koj su ušli, i oni koji su ostali na tribinama. Poslije utakmice na Grbavici bilo je veoma malo vremena da se osvježimo kako treba, ali smo uspjeli da ostvarimo cilj i osvojimo tri boda protiv Zrinjskog koji i mene malo iznenađuje jer ima odlične igrače, ali to je njihov problem. Da li smo ga osvojili destrukcijom ili ofanzivom? Ja mislim ofanzivom jer smo u utakmicu ušli kako treba Borac ovdje da uđe. Osim ranog gola, imali smo još dvije-tri prilike koje su mogle da budu krunisane završetkom utakmice već u prvom poluvremenu. Onda bih mogao da prihvatim da smo grčevito branili rezultat. Ne, ovo je bila rovovska borba, samo tako se može pobijediti Zrinjski, kojem odgovara neko nadigravanje. Imamo i mi igrače za nadigravanje, ali je rješenje bilo da brzo postignemo gol. To smo uradili i zato pohvaljujem ekipu. Sve što smo zamislili, uradili su, bilo je grešaka, ali one su sastavni dio ovakvih utakmica. Vratili smo se na drugo mjesto i mislim da ćemo do reprezentativne pauze biti onaj Borac koji svi želimo. Već od sutra se okrećemo Širokom Brijegu, a ja Zrinjskom želim sve najbolje. Još jednom na kraju kažem, Zrinjski ima odličan roster i čudi me da su za četiri kola postigli samo jedan gol."

U par navrata Borac je prijetio iz kontre, ali "nešto" je falilo...

"Nama je danas trebalo brzine iz drugog plana. Mali Kujundžić je dobio priliku baš iz tog razloga i dijete je odradilo fantastičan posao, kao i Milojević. Mi sm imali danas tri igrača ispod 21 godine, u derbiju kola. Po toj lijevoj strani, ipak, nismo uspjeli na brze izlaske, ali smo zato dočekali to u otvaranju drugog dijela i žao mi je što nismo postigli gol tada jer bismo riješili utakmicu. Željeli smo gol u ranoj fazi, a to što nismo bili dosljedni u kontri, to je zbog nestrpljenja. Nismo odložili pasove kako je trebalo, promijenili stranu i onda bi to bio pogodak. Upravo na taj način se može krunisati protiv ovakvih ekipa, drugačije ne jer oni imaju dobar posjed lopte, dobru sredinu terena."

Protiv Željezničara Janičić je na terenu proveo 90 minuta. Danas nije bio ni u protokolu.

"Kad smo se vratili iz Sarajeva, Janičić je imao jedan udarac u visini koljena i onda mu se to iskomplikovalo da nije mogao trenirati. Onda se desila situacija da smo, pred odlazak u karantin, od njega dobili još jednu poruku da bi najradije ostao kući jer ne može da podnese napor ove utakmice. Nemanja dobro zna kakav status ima. Nije nastupio ni Brtan koji je polovično spreman, ali na ovakvim utakmicama nema polovičnosti, pa smo ga svjesno ostavili po strani, tako da smatram da će već od utorka biti u kombinaciji. Moram, međutim, da kažem da se širi lepeza oko igračkog kadra jer me raduje da mladi igrači uspijevaju da opravdaju povjerenje. Niko nije nezamjenljiv i sve smo bliži onome što želim, a to je da Borac ima 28 igrača koji idu ka istom cilju. To nam je donijelo deset golova i drugo mjesto nakon četiri kola."

Na kraju, o kapitenu i strijelcu jedinog gola...

"Izvukao je utakmicu do 86. minuta. Možda je trebalo da ga izvedem deset minuta ranije, ali takva je bila igra. Privlačio je pažnju određenih igrača Zrinjskog koji nama mogu da naprave problema ako njega nema tu. Kapiten se zaista ponaša kapitenski i ja ga pohvaljujem, kao i sve ostale igrače."

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC