• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova sezona Primere kreće 12. septembra, ali možda neće svi na teren...

Autor mondo.ba

Prijedlog odigravanja je poslat u Fudbalski savez Španije

 Primera prijedlog kad ko kreće u prvenstvu Izvor: Guliver/Getty Images/Brian Ach, Brian Ach/Getty Images North America

Nova sezona Primere trebalo bi, kako je planirano, da počne 12. septembra, ali velike su šanse da drugog vikenda u devetom mjesecu neće baš sve ekipe na teren.

Možda će vas zanimati

La Liga, organ koji vodi brigu o Primeri, podnio je, naime, prijedlog Fudbalskom savezu Španije da klubovi koji su, zbog pandemije korona virusa, evropske obaveze imali tokom tekućeg mjeseca sa takmičenjem krenu nešto kasnije. Tako bi, prema pisanjima "Marke", Real Madrid i Hetafe, koji su najranije ispali od svih klubova sa Pirineja, svoj prvi meč odigrali u drugom kolu.

Sa druge strane, dodatnu sedmicu odmora dobili bi Sevilja (očekuje je i finale Lige Evrope u petak), Atletiko Madrid i Barselona, koji su se na evro-sceni zadržali duže od pomenutog dvojca, a koji bi na teren, prema prijedlogu La Lige, izašli u trećoj prvenstvenoj rundi.

Takođe, ekipa koja bi se kroz baraž Segunde domogla elite, bio to Elče ili Đirona, takođe bi tek u trećem kolu odigrao prvi meč u najjačem španskom rangu.

Ovakvo "tumbanje" rasporeda je, svakako, rezultat pandemije korona virusa i kasnijeg završetka, prije svega, evropskih klupskih takmičenja.

Inače, planirano je da do kraja 2020. godine budu odigrana četiri vanredna kola (tokom radne nedjelje), dok bi klubovi koji se na terenu pojave od drugog i trećeg kola svoje mečeve prve runde odigrali pretposljednjeg dana decembra.

Takođe, još uvijek nije određen termin finala Kupa Kralja kako za sezonu 2019-20 između Atletik Bilbaa i Real Sosijedada, tako i onu koja nas očekuje. Isto tako, nepoznat je termin odigravanja Superkupa, u kojem bi, osim finalista kup-takmičenja, nastupili novi šampion, Real Madrid, i drugoplasirana Barselona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC