• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Čelika oprostio klubu 80.000 KM, sad će igrati besplatno: "Pokojni otac me je naučio jednu stvar..."

Autor mondo.ba

Fenan Salčinović imao je poruku i za, kako kaže, Fejsbuk navijače

 Čelik Zenica kapiten Fenan Salčinović oprostio 80.000 KM duga Izvor: Anadolija/Haris Badzic

Zenički Čelik, jedno od najvećih imena bh. fudbala, zbog katastrofalne finansijske situacije će u narednoj sezoni, odlukom Skupštine kluba, igrati u najnižem mogućem rangu – ligi Zeničko-dobojskoj kantona.

U prošloj sezoni, Čelik je ispao iz Premijer lige BiH, a zbog nagomilanih problema, odlučeno je da mora da dođe do potpunog "restarta", kako bi se "odstranilo bolesno tkivo" a klub zdrav vratio na mjesto koje mu pripada.

Možda će vas zanimati

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, došlo je do "rata" saopštenjima između sada već bivšeg predsjednika kluba Ajdina Olguna i kapitena kluba sa Bilinog polja Fenana Salčinovića, koji se danas obratio predstavnicima medija, kako bi, kako je istakao, saopštio nekoliko stvari.

"Moj pokojni otac me je naučio jednu stvar – da nikad ne okrećem leđa onome ko mi je dao prvu platu. Mislim da ne priliči da ja to uradim klubu, sad kad je u ovom stanju. Obećao sam da ću završiti karijeru u Čeliku i tako će i biti. Za klub ću sad igrati besplatno, bez ikakve naknade, a u ovom momentu opraštam dugu klubu u iznosu od 80.000 KM. Ostaće jedan dio duga, koji će čekati bolja vremena, ako se dese, da dobijem bar nešto za ovih šest godina u klubu. Kad su neki, za mjesec-dva, mogli da dobijaju 50.000 KM, što su tužili, valjda sam i ja zaslužio da nekad nešto dobijem, ali naravno ne tužbom."

Tokom obraćanja novinarima, Salčinović je imao poruku i za, kako kaže, Fejsbuk navijače.

"Vidjećemo sad koliko njih će karte kupovati... Nisam krvnik ovog kluba, nisam nikad ništa odnio iz ovog kluba, ja sam samo pomogao ovom kubu. To više cijene ljudi širom Bosne, nego ovi u Zenici. Nikad niko u istoriji nije oprostio ovoliku cifru, nikad niko nije ostvario veći transfer. Obukao sam dresove svih bh. reprezentacija noseći dres Čelika. Bio sam treći na tabeli, to je najveći uspjeh kluba u posljednjih 15 godina, a igrao sam i finale Kupa. Ovdje sam se deset puta povrijedio. Pet puta sam povrijedio koljeno, četiri puta mišić, a jednom sam slomio palac. Nikad mi niko od 'čelikovaca' nije pokucao na vrata, da pita kako sam."

Čelik će, inače, 22. avgusta, odigrati prvu utakmicu u Kantonalnoj ligi, a protivnik će mu biti Novi Šeher.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC