• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 M:tel Premijer liga 5 kolo Široki Brijeg - Borac uživo Arenasport prenos
 M:tel Premijer liga 5 kolo Široki Brijeg - Borac uživo Arenasport prenos

Borac mislima u Evropi, Širokom derbi na Pecari!

Široki Brijeg sa ubjedljivih 3:0 savladao Borac u derbiju petog kola odigranom na Pecari.

 M:tel Premijer liga 5 kolo Široki Brijeg - Borac uživo Arenasport prenos Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučki Borac najavljivao je borbu za tri boda na Pecari, gdje nije slavio proteklih devet godina, ali je nastup u Evropi očigledno bio prioritet Banjalučana.

Vidjelo se to kada su objavljeni sastavi i kada je Jagodić osim povrijeđenog Ziljkića ostavio van protokola praktično pola tima, a bez Vranješa, Jovanovića, Lukića i Zakarića ekipa Borca nije mogla da prekine neugodnu tradiciju na Pecari.

Široki Brijeg je savladao Borac sa ubjedljivih 3:0 i tako upisao treći trijumf u sezoni, kojim se primakao samo na bod vodećem Željezničaru.

Fudbaleri Borca očigledno mislima već na meču protiv nikšićke Sutjeske u kvalifikacijama za Ligu Evrope, upisali su drugi poraz u sezoni, ponovo u gostima, dok su sva tri trijumfa ostvarena u Banjaluci.

ŠIROKI BRIJEG – BORAC 3:0 (2:0)
/Radeljić 23, Jović 37, Pervan 52/

Iako je Borac prvi zaprijetio preko Markovića koji nije najbolje primio loptu u petom minutu, Široki je bio bliže pogotku jer je Marić samo nekoliko minuta kasnije promašio stopostotnu šansu.

Fudbaler Širokog dobio je loptu na 14 metara, mogao je da još ide ka golu, ali je potpuno neometan šutirao preko gola i propala je odlična prilika.

U uvodnom dijelu meča Danilović je bio zapažen, pokušavao da stvori šanse saigračima, prvenstveno Markoviću, međutim, u 23. minutu kapitulirao je Pavlović.

Štoper Širokog Brijega Stjepan Radeljić je najbolje skočio poslije slobodnog udarca i glavom poslao loptu u mrežu 1:0.

Izuzetno zapaženu ulogu na ovom meču imao je novopečeni reprezentativac BIH Branimir Cipetić i upravo on izborio je jedanaesterac u 37. minutu koji je skrivio Kalesić.

Pavlović je uspio da odbrani jedanaesterac Jovića, ali je nekadašnji fudbaler Borca ipak odbijenu loptu pospremio u mrežu za 2:0 u 37. minutu.

Pokušao je Jagodić izmjenama na poluvremenu da dobije nešto više u napadu, ali je Široki i u drugom poluvremenu kontrolisao igru.

I ponovo je sve krenulo od Cipetića, koji je u 52. minutu prebacio loptu do Jovića, a ovaj poslije gola upisao i asistenciju za Pervana 3:0.

Pobjeda Širokog Brijega mogla je biti i ubjedljivija, da je Jurilj, koji je ovaj meč počeo s klupe u dva navrata bio precizniji.

Kompletan tok meča pročitajte u dijelu Razvoj događaja

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 5. kolo

Petak:

Željezničar - Mladost 0:1 (0:1)
/Hadžić 32/

Subota:

Široki Brijeg - Borac 3:0 (2:0)
/
Radeljić 23, Jović 37, Pervan 52/

Zrinjski - Sloboda (21.05, TV Arena sport)

Nedjelja:

Krupa - Radnik

Tuzla siti - Olimpik (17.00)

Sarajevo - Velež (19.00, TV Arena sport)

TABELA: Željezničar (+1) 12, Široki Brijeg (+1) 11, Borac (+1) 9, Sarajevo (-1) 7, Velež 7, Tuzla siti 6, Sloboda 4, Zrinjski 4, Mladost (+1) 4, Radnik 3, Krupa 3, Mladost 1, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

20:42

KRAJ! Široki Brijeg - Borac 3:0!

20:42

Danilović napucao sudiju i dobio karton!

Vladan Danilović propustiće meč narednog kola protiv Krupe zbog žutog kartona koji je zaradio tri minute prije kraja. Veznjak Borca pokušao je da brzo izvede slobodan udarac prije nego što je sudija dao znak, a tom prilikom ga je čak napucao, pa mu je Luka Bilbija pokazao žuti karton.

20:36

Kakav promašaj Jurilja!

Mogao je Široki Brijeg i do četvrtog pogotka u 84. minutu, ali je Jurilj odličnu povratnu loptu sa nekih sedam, osam metara poslao preko gola.

20:26

Opasna kontra Širokog Brijega

Alen Jurilj odlično je istrčao kontranapad, međutim, umor je učinio svoje i rezervista Širokobriježana je uputio slab udarac u Pavlovića

20:17

"Bomba" Dujakovića!

Najbolja šansa za Borac u 65. minutu, Dujaković je odlično šutirao iz daljine, a Zlomislić krajnjim naporom izbio loptu u korner.

20:14

Konačno pokušaj Borca

Pokušao je Vojnović udarcem iz daljine u 63. minutu, lopta odlazi daleko pored gola

20:09

Dvostruka izmjena Jagodića

Izašli su Brtan i Kujundžić, ušli Ćosić i Radulović

20:05

Jović asistira, Pervan pogađa! Široki - Borac 3:0!

GOOOL! Široki Brijeg vodi 3:0! Ponovo je u akciji bio Cipetić, ubacio je za Jovića, a ovaj vratio za Pervana koji pogađa za 3:0 u 52. minutu!

19:58

Počelo drugo poluvrijeme, Jagodić već mijenjao

Jagodić je izveo Kalesića i Markovića, a umjesto njih u igri su Crnov i Đalou

19:41

Kraj prvog poluvremena

19:40

Vukoja šutira pored gola

Umalo i treći gol u mreži Pavlovića u 43. minutu. Vukoja je bio u šansi, međutim, šutirao je pored gola

19:36

PENAL! Široki Brijeg vodi 2:0!

GOOOL! Široki Brijeg vodi 2:0! Kalesić je oborio Cipetića u šesnaestercu, a na 2:0 povisio je Toni Jović sa bijele tačke uz mnogo sreće. Pavlović je odbranio jedanaesterac, ali se lopta ponovo odbila do Jovića koji pogađa protiv svog nekadašnjeg kluba!

19:26

Greška Brtana ipak bez kazne

Veznjak Borca Marko Brtan okliznuo se i izgubio loptu na nekih 25 metara od gola, ali njegova greška nije kažnjena, uspjeli su Borčevi igrači da izblokiraju šut Ćorića.

19:21

Radeljić pogađa, Široki Brijeg - Borac 1:0

GOOOL! Široki vodi 1:0 od 23. minuta. Bio je to centaršut sa desne strane, gotovo kod kornera, a štoper domaćih Radeljić najbolje je skočio i glavom poslao loptu u mrežu Pavlovićevog gola za vođstvo Širokog Brijega 1:0.

19:18

Marković ponovo u šansi

Danilović je poslao odličnu loptu za Markovića, Zlomislić je istrčao van šesnaesterca, ali napadač Borca nije najbolje vidio gdje je domaći golman i umjesto da šutirao odmah pokušao je da smiri loptu i propala je dobra šansa. Nešto kasnije Marković je poslije ubacivanja iz slobodnog udarca šutirao direktno u Zlomislića.

19:15

Šansa za Široki Brijeg

Stanić je dobio loptu na lijevom krilu, povukao, a onda nakon kratko razmišljanja šutirao pored gola

19:12

Banjalučani ponovo prijete

Nova šansa za Borac. Prvo je Marković centrirao prema Kajkutu, a Obšivač izbacio u korner, a potom Janičić poslije ubacivanja iz ugla šutira pored stative

19:08

Marić promašio STOPOSTOTNU ŠANSU!

Vrlo brzo nakon šanse Borca mogli su domaći fudbaleri do vođstva. Marić je dobio loptu na nekih 14 metara, mogao je čak i da primi i ide još ka golu Pavlovića, međutim, šutirao je iz prve preko gola!

19:05

Borac prvi zaprijetio

Banjalučani su u osmom minutu izveli dobar kontranapad, ali Marković nije najbolje primio loptu u šesnaestercu Širokog Brijega i domaći su izbacili loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Zlomislića

18:56

Počeo je duel na Pecari

Sa centra su krenuli domaći

18:12

Jagodić čuva igrače za Evropu

Trener Borca Vlado Jagodić iznenadio je sastavom za meč u Širokom Brijegu. Osim povrijeđenog Ziljkića izostavio je i Vranješa, Jovanovića, Lukića, Zakarića koje očigledno čuva za duel sa Sutjeskom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

BORAC: Pavlović, Kujundžić, Dujaković, Milojević, Janičić, Brtan, Vojnović, Danilović, Kalesić, Kajkut, Marković

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Stanić, Obšivač, Ćorić, Jović, Marić, Radeljić, Pervan, Begić i Vukoja

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djordje Cikago

Jagodicu, raduj se sto ti ja nisam sef!

Zole

Spustili su ih na zemlju

Najnovije