• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Holandizacija" Barselone: Vraćaju se devedesete na "Nou Kamp" - stižu Kumanovi zemljaci!

Autor Milutin Vujičić

Vrlo brzo se očekuje ozvaničenje...

 Memfis-Depaj-i-Zorzinjo-Vajnaldum-pojacanja-FK-Barselona-Ronald-Kuman-Holandjani-transferi Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ronald Kuman je prije nekoliko nedjelja postao trener Barsleone, čuo je dobre vijesti da Leo Mesi ostaje, a onda je prionuo na posao - dostavio je spisak pojačanja koja želi!

U pitanju su njegovi zemljaci Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul) i Memfis Depaj (Lion), a Barselona je uveliko počela pregovore oko njih i vjeruju da će već u narednih nekoliko dana moći da se pohvale da su to njihove novopridošlice za narednu sezonu.

Možda će vas zanimati

Barselona se nada da će proći povoljno u pregovorima sa Liverpulom i Lionom, odnosno da će dvojicu reprezentativaca Holandije dovesti za ukupno manje od 55 miliona funti.

Veći dio tog novca trebalo bi da "legne" na račun šampiona Engleske (30), dok će polufinalista Lige šampiona morati da se zadovolji sa nešto manjim iznosom (25). Ipak, ne može se reći da će biti nezadovoljni, to je i realna tržišna cijena dvojice fudbalera.

Vajnaldum i Depaj su "ljubimci" Kumana iz reprezentacije Holandije, igrali su zajedno u PSV Ajndhovenu, a sada bi mogli da se ponovo ujedine u opremi Barselone.

Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Zanimljivo je da je Kuman kazao da ne želi Tijaga Alkantaru iz Bajerna, koji će otići upravo u Liverpul, a najbolje je da sami procijenite ko je u toj situaciji najbolje profitirao. Što se tiče Depaja, on je bio veliki talenat holandskog fudbala, ali ga je transfer u Mančester junajted usporio.

Barselona i Holanđani dijele veliki dio istorije pošto ih je čak 20 igralo na "Nou Kampu", a najpoznatiji je Johan Krojf.

U trenutnoj ekipi imaju Frekija de Jonga i Ronalda Kumana, dok ih je najviše bilo tokom devedesetih kada su pored sadašnjeg trenera tu bili Zenden, Koku, Klajvert, Bogard, Hesp, Rajziger, kao i braća De Bur.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC