• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odradio je odličan posao": Splitski Hajduk trajno riješio pitanje trenera

Autor mondo.ba

Hari Vukas od večeras je "punopravni" trener Splićana

 Hajduk Split trener Hari Vukas dugotrajno rješenje Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Igor Tudor je u drugoj polovini prošlog mjeseca odlučio da po drugi put u trenerskoj karijeri napusti Hajduk i stadion "Poljud", te prihvati poziv Andree Pirla i postane njegova "desna ruka" na klupi torinskog Juventusa.

Na njegovo mjesto na klupi "bilih" privremeno je postavljen njegov pomoćnik Hari Vukas, koji je kratko tokom karijere, od juna do novembra 2019. godine, radio u Bosni i Hercegovini, kao trener mostarskog Zrinjskog.

Ipak, od večeras, strateg rođen 1972. godine u Splitu može da se pohvali da je uprava kluba izbrisala prefiks "v.d" ispred njegovog imena i da je od ove septembarske večeri dugotrajno rješenje na klupi.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljstvo mi je da potvrdim imenovanje Harija za glavnog trenera te ostatak stručnog štaba koji nastavlja da sarađuje sa njim. U jednom osjetljivom periodu tranzicije odradio je odličan posao. Za bilo koju osobu taj prelazak iz pomoćnog u glavnog trenera je zahtjevan, ali ekipa ga je odlično prihvatila i prepoznali smo tu sinergiju koju je trener postigao sa igračima", rekao je sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija.

Osim Vukasa, u stručnom štabu Hajduka još su Jurica Vučko, Toni Golem, Hrvoje Sunara, Toni Modrić i Šime Veršić.

Od pomenutog odlaska Igora Tudora među "bjankonere", Hajduk je pod Vukasovim vođstvom u dva kola osvojio četiri boda. Upisana je gostujuća pobjeda nad Osijekom, koji će ubuduće predvoditi Nenad Bjelica, te domaći remi sa Slaven Belupom.

U subotu Vukasa i njegov tim očekuje najveći ispit u domaćem prvenstvu – okršaj sa šampionom, zagrebačkim Dinamom, dok će pet dana kasnije splitski tim gostovati Renovi, predstavniku Sjeverne Makedonije, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC