• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo ispali, pa se obrukali: Poljaci izbacili "orliće", Stolica izgubio od Bugara!

Autor Nikola Janković

Ni onih 1:10 u Trstu pod Đorovićem nismo stigli da zaboravimo, a...

 PRVO-ISPALI-PA-SE-OBRUKALI-Poljaci-izbacili-orlice-Stolica-izgubio-od-Bugara Izvor: MN PRESS

Bilo je potrebno da pobijede i Rusija i Srbija, da bi "orlići" zadržali izglede za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere 2021.

Nije se dogodilo nijedno od ta dva, pa neće ni treće.

Pobjedom Poljske nad Rusijom u terminu od 18 časova, "orlići" su formalo ostali bez šansi da nastupe na završnici narednog ljeta u Mađarskoj i Sloveniji. Potom, u terminu od 20.45, selekcija Ilije Stolice ostala je i bez ponosa pred praznim tribinama stadiona u Gornjem Milanovcu:

Srbija - Bugarska 1:2 (0:1), u posljednjoj utakmici 8. kola Grupe 5.

Možda će vas zanimati

Srbija: M. Ilić - Vlalukin (od 25. Maksimović), Mašović, Kamanović (od 63. Gavrić), Šehović - I. Ilić (od 75. Mićević), Nišić, Petrović - Čumić (od 63. L. Ilić), Stuparević, Birmanović. Selektor: Stolica.

Bugarska: Naumov - Tombak, Antov, Hristov, Ljaskov - Čendarov, Iliev (od 87. Rusev), Jurkov - Ivanov, Krastev (od 93. Jordanov), Dimitrov (od 87. Stefanov). Selektor: Dimitrov.

"Orlići" nisu uputili nijedan udarac u okvir gola u prvih sat vremena, ali jesu primili gol u prvoj akciji Bugara poslije dvostruke izmjene koju je selektor obavio u 63. minutu i pretumbao formaciju 4-2-3-1 uvođenjem veziste Luke Ilića i krila Željka Gavrića umjesto štopera Dimitrija Kamanovića i napadača Nikole Čumića.

Vodeći gol za Bugare postigao je vezista Ilija Ilionov Iliev u posljednjem minutu igre prvog poluvremena, a četvrti poraz Stoličinog sastava, koji će rasterećen takmičarskih ambicija otputovati 13. oktobra u Talin na oproštajnu utakmicu sa Estonijom, potvrdio je Kalojan Kratsev u 64. minutu na dodavanje Stanislava Ivanova.

Pogledajte drugi pogodak ekipe trenera Aleksandra Dimitrova, ali ne i posljednji postignut ovog utorka uveče na stadionu Metalca.

Posljednji je bio udarac Luke Ilića iz jedanaesterca u 86. minutu igre. Do kraja utakmice, utisak o debaklu potrudio se da upotpuni  centarfor Darko Birmančević, koji je natjerao norveškog sudiju Espena Eskasa da mu pokaže drugi žuti karton i oslobodi ga obaveza u oktobru.

Estonija je tako ostala jedini tim, koji je ova generacija mladih fudbalera Srbije savladala od 11. oktobra prošle godine i gostovanja u Sofiji, završenog pobjedom nad večerašnjim rivalom 0:1. 

U ostalih šest takmičarskih nastupa "orlića" od Stoličine promocije, zakazane nedugo poslije istorijske blamaže u Trstu sa selektorom Goranom Đorovićem i tri poraza na Evropskom prvenstvu ukupnom gol-razlikom 1:10, Srbija je zabilježila samo još dva remija.

U Grupi 5 do večeras samo Letonija nije uspjela da zabilježi pobedu, ali ni da izgubi od Srbije u dvije utakmice.

Prema objašnjenju poslatom iz tabora "orlića", kapiten ekipe Luka Adžić "imao je dogovor" da nastupi samo u ta dva duela sa Letoncima, jer mu je ovaj septembar bio presudan u potrazi novog kluba, pa tako Njegoš Petrović nije bio jedini na kog Stolica nije mogao da računa u ovom "prozoru" kvalifikacija.

Rezultati 8. kola:

utorak

Grupa 5

Letonija - Estonija 1:1 (0:0)
/Regža 61 - Rejnkort 53/

Poljska - Rusija 1:0 (0:0)
/Džidžek 61/

Srbija - Bugarska 1:2 (0:1)
/L. Ilić pen 86 - Ilijev 45, Kratsev 64/

Tabela: Rusija 17, Poljska (-1) 16, Bugarska (-1) 11, Srbija 8, Estonija 5, Letonija 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC