• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević poslije kiksa u Kišinjevu: Morali smo da odradimo par izmjena, to nas je izbacilo iz ritma

Autor mondo.ba

Mlada reprezentacija BiH remizirala je večeras na stadionu "Zimbru" sa reprezentacijom Moldavije i značajno se udaljila od plasmana na prvenstvo Evrope

 Moldavija BiH 1 1 mlade reprezentacije Slobodan Starčević komentar Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je na korak od osvajanja tri boda u Moldaviji, kojima bi zadržala solidne šanse da sljedeće godine zaigra na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Sloveniji.

"Zmajići" su poveli u 50. minutu pogotkom kapitena tuzlanske Slobode Amara Beganovića, koji je 37 minuta kasnije, praktično, postao tragičar, s obzirom da je skrivio jedanaesterac nad Vadimom Gulčeakom, koji je u gol pretvorio Artur Kračiun za konačnih 1:1.

Možda će vas zanimati

Ovim remijem, Bosni i Hercegovini, koja je jedina u kvalifikacionoj grupi odigrala šest utakmica, šanse za plasman na kontinentalnu fudbalsku smotru su drastično umanjene.

Naime, bh. tim je trenutno trećeplasirani uz osam bodova, dok na prve dvije pozicije Belgija sa deset i Njemačka sa devet bodova, a upravo će protiv ove dvije ekipe Starčevićev tim zaključito ovaj kvalifikacioni ciklus. Prvo će 13. oktobra gostovati "pancerima", a onda 17. novembra ugostiti Belgijance.

"U početku nismo uspjeli da dođemo do igre kako smo htjeli, ali smo vremenom preuzeli inicijativu i igrali sve bolje. Drugo poluvrijeme smo otvorili na pravi način i postigli gol. Kasnije smo morali da izmijenimo neke igrače, prije svih Jove Lukića koji je bio jedan od nosilaca igre, a kasnije i Ševkiju Resića koji je imao povredu. To nas je malo izbacilo iz ritma i na kraju smo primili gol iz penala. Sigurno da nam je u tim trenutcima nedostajalo i malo sreće. Ipak, moram pohvaliti igrače koji su uložili dosta truda u ove dvije utakmice. Bili bismo srećniji sa 6 bodova, ali svi su se maksimalno trudili tokom čitavog okupljanja i ne možemo im ništa zamjeriti. Sad nam preostaje da se što bolje spremimo za kraj kvalifikacija, protiv dva najteža protivnika, da pokažemo najbolje od sebe u tim utakmicama i pokušamo ostvariti što bolje rezultate", rekao je selektor BiH Slobodan Starčević za sajt Saveza u odjavi meča u Kišinjevu.

Inače, plasman na prvenstvo Starog kontinenta izboriće pobjednici devet kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih timova.

MOLDAVIJA: Straistari, Revenko, Đinari, Kračiun, Sučiu (od 46. minuta Karastojan), Dros, Turčan, Belousov, Stina, Klešenko (od 54. minuta Josipoi), Damaskan (od 65. minuta Gulčeak).

BOSNA I HERCEGOVINA: Kovačević (od 46. minuta Zlomislić), Beganović, Barišić, Milojević, Pidro, Ćavar (od 85. minuta Đokanović), Marić, Salčin, Mustedanagić, Resić (od 76. minuta Bradonjić), Lukić (od 62. minuta Hadžić).

TABELA: Belgija (-1) 10, Njemačka (-1) 9, Bosna i Hercegovina 8, Vels (-1) 6, Moldavija (-1) 4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC