• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio sam kralj u Realu, a njemu sam čistio kopačke: Ronaldo je bio glavna faca sve dok se ne pojavi on!

Autor mondo.rs

Tako je to nekada bilo...

 Luis Nazario da Lima Ronaldo - Real Madrid - čistio kopačke Romariju Izvor: Guliver/Getty Images/Bongarts, Bongarts/Bongarts

I dok nova generacija zaljubljenika u fudbal pomenom imena Ronaldo uvijek misli na Portugalca Kristijana, oni malo stariji znaju ko je "Pravi Ronaldo", kada već žele da istaknu prioritete.

Uostalom, ni "Gugl" nije bio dobar prema legendarnom Brazilcu, pa tako u pretraživač redovno morate da ukucate "Ronaldo Nazario" ne biste li preskočili sve one silne vijesti o aktuelnoj zvijezdi Juventusa.

Možda će vas zanimati

Ali Luis Nazario da Lima Ronaldo je jedan jedini i o njegovim suludim fudbalskim sposobnostima se i dalje priča sa nevjericom, naravno uvijek uz onu staru "šta bi tek bilo da se nije toliko povređivao".

Sada se i sam Ronaldo prisjetio tih svojih igračkih dana, i to gostujući u emisiji slavnog Horhea Valdana, Realove legende iz 80-ih godina prošlog vijeka.

Ronaldo je tom prilikom otkrio neke manje poznate detalje iz svoje karijere, naročito u vrijeme kada je igrao baš za "kraljevski klub".

Valdana je posebno interesovalo kako su izgledale zabave na koje je Ronaldo odlazio, imajući u vidu da su o njima ispredane razne legende.

"Predsjednik Florentino Perez znao je koji su moji omiljeni klubovi i onda bi na tim mjestima na ulazu i kao redare postavio svoje radnike obezbjeđenja, da mu jave ako se ja tamo pojavim, da bi mogao da me pošalje kući", počeo je Ronaldo iskreno.

"Ipak, uspjevao sam da zaobiđem sve te čuvare. Istina je da sam volio da se provodim i da slavim, posebno nakon velikih pobjeda i to nikada nisam krio, ali moram da naglasim da se i oko mojih zabava i izlazaka stvorilo dosta legendi", otkriva Ronaldo.

Valdano je potom pitao da li je tačno da je organizovao autobuse da dovode zvanice na njegove zabave. Ronaldo se nasmijao i otkrio je da bilo tako.

"Bilo je to spektakularno vrijeme mog života. Real i Madrid su najbolja kombinacija kluba i grada koja postoji", priča "Fenomeno".

Međutim, Ronaldo je otkrio da uprkos tome što je u Madridu bio "bog", to nije baš tako bilo u reprezentaciji Brazila. Tamo je glavnu riječ i dalje vodio Romario.

"Romario me na okupljanjima reprezentacije godinama svako malo slao da mu donesem kafu", smije se Ronaldo.

Izvor: Guliver/Getty Images/Bongarts, Bongarts/Bongarts

"Nakon svakog treninga bacio bi mi kopačke da mu ih očistim. Sve to morao sam da radim pred svim ostalim igračima. Međutim, ne zamjeram mu, tako je to kada si mlad u ekipi, srećan si kad ti se starije zvijezde obrate. Uostalom, Romario mi je jako pomogao i usmjerio mi karijeru. On me je savjetovao da nakon Svjetskog prvenstva 1994. odem u PSV, iz kojeg je on otišao u Barselonu", otkrio je Ronaldo.

Neki red je morao da se zna...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC