• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović i Materaci su rekli - ZVEZDA: Italijan zadužio broj "16" i otkrio ko ga je sve ubjeđivao da dođe!

Autor mondo.rs

Novi napadač Crvene zvezde je stigao u Ljutice Bogdana.

 Dijego Falćineli promocija FK Crvena zvezda Siniša Mihajlović Marko Materaci Izvor: YouTube Screenshot/FK Crvena zvezda/Serie A/Inter

Crvena zvezda je dočekala svog prvog italijanskog igrača u istoriji - napadača Dijega Falćinelija (29).

Na promociji u medija centru stadiona "Rajko Mitić", on je u petak u podne rekao da je dobio jako lijep prijem u Beogradu i na "Marakani", gdje je već odradio trening sa ekipom.

"Počastvovan sam i zadovoljan što sam mogao da postanem dio ove slavne porodice, jako sam srećan i siguran da će ova mogućnost koja mi se ukazala donijeti dobre stvari. Dočekan sam sa toplinom i gostoljubivošću. Svi se trude da se dobro snađem što prije. Ubijeđen sam da će mi ovdje biti jako dobro".

Poznato je da je pod ugovorom sa Bolonjom, u kojoj je trener Zvezdina legenda Siniša Mihajlović. Ko mu je sve savjetovao da dođe? 

"Mihajlović mi je naravno odmah savjetovao da prihvatim ponudu. Lično nisam imao nikakvih sumnji, znam jako dobro tim u koji sam došao, nadam se da ću igrati evrokupove, Ligu šampiona… Jedinu sumnju smo imali zbog moje kćerke i njene selidbe ovdjeI (bivši igrač Intera, Marko) Materaci mi je rekao da dođem, Stanković me je pozvao i objeručke sam to prihvatio".

Interesantno je da poznaje veliki broj srpskih sportista sa kojima se upoznao u Italiji.

"U kontaktu sam sa mnogo njih, sa Rajkovićem, Atanasijevićem, Mihajlovićem, sve ih poznajem i pričajući sa njima svi su pokušali da me ubijede koliko je Beograd lijep grad, kako ću se lijepo snaći i ovdje dobro živjeti"

Sa saigračem Ričmondom Boaćijem se poznaje odavno.

"Sa njim sam čak bio cimer u Sasuolu, dijwlili smo istu sobu i jako sam zadovoljan što se nalazimo zajedno i što ću imati nekoga koga poznajem. Svi momci su mi pomogli, dočekali su me, pokazali su mi grad i pomogli su mi da se smjestim".

Falćineli je 2016. bio Zvezdin rival u dresu Sasuola.

Dijego Falćineli u dresu Sasuola protiv Zvezde 2016.
Izvor: MN PRESS

"Kada smo žrijebom izvukli Zvezdu osjetili smo i strah i bojazan, jer je svima nama poznata i snaga i slava Zvezde. Utisak kada sam došao na stadion bio je sjajan, osjetio sam veliku ljubav navijača prema Zvezdi i strast navijača prema fudbalu, posebno kada se bori za Ligu šampiona i Ligu Evrope...

Da li mu je bilo teško da napusti Italiju i šta je prelomilo da donese odluku o selidbi u Zvezdu?

"Da je bila neka druga prilika možda bih razmišljao ali kada sam dobio ovu ponudu, zbog istorije, važnog kluba, shvatio sam da je ovo izuzetna šansa. Daću sve od sebe i moj karakter je takav da kada dobijem izazov, onda se trudim da dajem sve od sebe"

Kada će biti spreman da zaigra?

"Odmah...", nasmijao se Italijan.

"Podsjećam vas da sam prvenstvo u Italiji završio 14. avgusta, imao sam 20 dana odmora, juče sam trenirao sa Zvezdom, a u međuvremenu sam trenirao i sam", dodao je on pre poziranja sa dresom sa brojem "16".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC