• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanga drži ključeve plej-ofa: Zvezda ne sme da bude luda, a najmanje ON!

Autor Milutin Vujičić

Tranzicija je najveće oružje Omonije i "nišaniće" slabe tačke u Zvezdi, a dobro je poznato kako Gelor Kanga nekad ne mari za loptu. Ako crveno-beli žele dalje, Gabonac će na to morati posebno da obrati pažnju.

 Kanga drži ključeve plej-ofa: Zvezda ne sme da bude luda, a najmanje ON! Izvor: MN PRESS

Treći put ove sezone Crvena zvezda se nosi s nevjerovatnim pritiskom. Ove srijede u Nikoziji (17.00, TV Arena Sport)) očekuje je utakmica protiv Omonije koja će definisati dalji tok jeseni, potpuno opravdano nazvana i najvažnijom utakmicom u kvalifikacijama.

Pobedom na Kipru bila bi obezbijeđena grupna faza Lige Evrope, što bi donijelo i rasterećeniji pristup plej-of dvomeču za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa, ali zadatak neće biti nimalo lak.

Omonija je vrlo neprijatan protivnik, na čijoj strani su i vremenski uslovi, ali Crvena zvezda ima veće iskustvo "do or die" utakmica, kvalitet, kao i tradiciju na svojoj strani, međutim mnogi od ovih faktora će pasti u vodu kada igrači istrče na teren.

Zvezda je protiv Evrope morala da se nosi s pritiskom, odnosno "strahom od blamiranja" protiv prvaka Gibraltara u 90 minuta, potom je protiv Tirane više imala drugačiju vrstu moranja pošto gostuje u Albaniji, dok će se i protiv Omonije očekivati da pobijede, iako se ne može reći da su crveno-bijeli apsolutni favoriti na izazovnom gostovanju.

Nasmejalo je Dejana Stankovića to što su kladionice već proglasile prolaz Crvene zvezde, posebno jer se vrlo dobro upoznao s kvalitetima potcijenjenog prvaka Kipra.

OČEKIVANI SASTAV ZVEZDE

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo, Jovančić, Ben, Kanga, Katai - Vukanović. Šansu čekaju Ivanić, Gavrić, Falćineli...

"Gledamo da igramo ofanzivan fudbal, ali nećemo biti ludi da se zaletimo i otvorimo. Nisam rekao da ćemo se braniti, ali ravnoteža mora da bude perfektna. Znaju šta da rade kad ukrade loptu u tranziciji, gledaju da ti gurnu loptu iza leđa, kada konstruišeš igru i dođe do greške - oni to kažnjavaju", kazao je trener Zvezde na konferenciji u ponedjeljak, a čini se da je zbog toga donio i odluku da "adaptira" sastav za meč na Kipru.

Naime, očekuje se da u veznom redu zaigra Dušan Jovančić, a sve kako bi Zvezda bila malo sigurnija u posjedu, odnosno da bi smanjila broj grešaka u igri s loptom.

Izvor: MN PRESS

Tu će ključnu ulogu imati Gelor Kanga koji se očekuje nešto ofanzivnije nego inače. Bez obzira na to što posjeduje izuzetan kvalitet, gabonski reprezentativac je ponekad veoma nemaran s loptom, pa će Omonija, ako je dobro skautirala Zvezdu, pokušati tu da napravi prednost.

Znao je Kanga da iznervira Milojevića u Kelnu ili protiv BATE Borisova, znali su rivali da naprave kontru nakon što bi "prodao" pas ili ostao bez posjeda, a to Zvezda mora da smanji na minimum na Kipru.

Naravno, nije dovoljno reći igraču "nemoj da griješiš", nego će Zvezda pokušati da ga koristi što dalje od opasnih zona u koje voli da dolazi da bi "osjetio loptu", a ne bi trebalo da bude iznenađenje ako zbog toga češće bude u situaciji da postigne gol. Prvenac je postigao protiv Čukaričkog, izveo je penal umjesto Ivanića, podigao je samopouzdanje, možda je baš sad vrijeme...

Anketa

Može li Zvezda da prođe Omoniju?

  • Da, prolazi!

    100% (2)

  • Teško, biće produžeci, možda i penali

    0% (0)

  • Ne, mislim da ispada

    0% (0)

Može li Zvezda da prođe Omoniju?

Rezultati


Očekuje se da napad Zvezde predvodi Vukanović, vidjećemo koliko mogu rekonvalescenti Katai i Ben, a jasno je da bi bilo idealno za crveno-bijele da što prije postignu pogodak, pošto će ih temperatura u Nikoziji verovatno "iscijediti" do kraja utakmice. 

"Adaptiraćemo se i bićemo strpljivi, ali se nećemo braniti", poručio je Dejan Stanković, svjestan toga da je i način igre bitan koliko i rezultat.

Vidjećemo da li će Zvezda imati i jedno i drugo poslije večerašnjeg meča koji počinje u 17.00.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC