• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Senti su igrali heroji, Srbija videla što nikad nije: Noć kada su svi zavoleli TSC, iako je ispao!

Autor mondo.ba

Tim TSC-a je eliminisan u drugom kolu Lige Evrope

 Liga Evrope TSC SB 6 6 penalima 4 5 Izvor: printscreen/rts

Gledali smo neverovatnu, čudesnu i, slobodno možemo reći, potpuno ludu utakmicu. Posle 120 minuta bilo je 6:6, a FCSB je prošao dalje posle penala.

Dugo će se pričati o utakmici u Senti. Neverovatna partija TSC-a, herojska, ali i virusom osakaćene Steaue. Iako je rumunski tim prošao dalje, srpski tim ima samo razloge za ponos, jer je večeras odigrao herojski i sigurno stekao mnogo novih simpatizera.

Teško je prepričati šta se sve desilo, ali ukratko: bilo je 4:4 posle 90. minuta, 6:6 posle 120. TSC je krajem prvog poluvremena ostao sa 10 igrača, a krajem prvog produžetka sa devet. Domaći tim je vodio dva puta, a gostujući tri.

TSC je uspeo da izjednači u 94. minutu i izbori produžetke, a onda i da postigne gol sa devet igrača za penale. Prava je, prava šteta što se igralo bez publike, jer je ovo nešto što sigurno niko ne bi zaboravio da je gledao uživo.

Na kraju, dalje ide ipak bolji tim, ali je veliko pitanje šta bi se desilo bez dva potpuno nepotrebna crvena kartona.

Dakle, TSC - FCSB 6:6

/Milićević 11, Duronjić 14, Antonić 51, Tomanović 93, Tumbasević 105, 117 - Koman 25, Man 50, 63p, 105, Balaž ag 92, Petre 107/

Žuti kartoni: Zec 31, Ponjević 34. - Koman 41.

Crveni kartoni: Ponjević u 44. i Silađi u 104.

Treba odati priznanje i Steaui. Ekipu je pokosila korona, devetorica fudbalera, od čega šestorica startera nisu mogli da igraju, kao ni glavni trener i članovi stručnog štaba. Ekipu je vodio trener B tima, a gosti su imali samo 14 igrača u Senti. Gol je branio 19-godišnji debitant.

TSC je odlično počeo i već posle 14 minuta bilo je 2:0.

Prvo je u 11. minutu centrirao Đuro Zec sa desne strane. Dejan Milićević je bio sam i glavom je skrenuo loptu u mrežu, pored 19-godišnjeg golmana Dukana.

Prošla su samo tri minuta od prvog gola i već je usledio drugi. Nenad Lukić je proigrao Duronjića po levoj strani, on je ušao u šesnaesterac i lobovao Dukana.

U 25. minutu je Steaua smanjila. Valentin Krecu je probio po desnom krilu i usamljen centrirao u šesnaesterac, gde se našao kapiten Koman i iz prve prosledio loptu u mrežu.

Da će utakmica krenuti drugačije bilo je tada jasno, ali su svi bili potpuno sigurni u samom finišu prvog poluvremena. Frustriran je bio Dejan Ponjević prodorima po svojoj strani, pa je počeo da igra grubo. Dobio je opomenu, pa žuti karton, a onda još jedan posle starta s leđa s dve noge.

Maltene tek što je počelo drugo poluvreme, FCSB koristi igrača više. Koman je prošao po levoj strani, predriblao je odbranu i pronašao Mana, koji se ivice šesnaesterca savladao Filipovića, a ovaj je mogao samo da zakači loptu. Lep gol i problemi za TSC. Koman je sjajno igrao i bio najbolji na terenu u tim trenucima.

E, onda je krenula ludnica.

Samo minut kasnije dosuđen je slobodni udarac za TSC. Dukan je napravio dve katastrofalne greške pre novog gola domaćih. Prvo je prilikom izvođenja slobodnog udarca pogrešno procenio let lopte i pao, a onda mu je prošla lopta kroz ruke i došla do usamljenog Antonića, koji mirno rešava priliku.

Ponovo je poveo TSC, bilo je 3:2 i ponadali su se domaći da će moći da sačuvaju vođstvo, ali prošlo je tek 12 minuta kada je opravdano dosuđen penal za goste, koji su izjednačili na 3:3.

Žestoko je krenuo FCSB u nastavak, napadao je i pritiskao, ali se rezultat nije menjao do 93. minuta.

Tada je Balaž postigao autogol. Njega je pogodila lopta sa strane, promenila smer i zbunila Filipovića. Slavlje gostiju nije, međutim, dugo trajalo. Čim se nastavila igra posle vođstva FCSB-a, upućena je duga lopta ka golu gostiju, kapiten Tomanović je primio na grudi, spustio, okrenuo se i savladao golmana gostiju. Fantastična reakcija, prava kapitenska!

Već početkom drugog produžetka desio se novi veliki peh za TSC. Odnosno, nije peh, pošto je Silađi opravdano dobio direktan crveni karton zbog starta đonom na članak protivničkog igrača. Odmah je to FCSB iskoristio, a Man kompletirao het-trik: 4:5.

I zaista, delovalo je tada da je sve gotovo, ali je posle jednog prekida lopta došla do Antonića na levoj strani, on je prebacio na desnu, a Tumbasević je u padu prosledio u mrežu – 5:5!

U 107. minutu je FCSB verovao da je stavio tačku na meč. Panciru je prošao po levoj strani, odigrao povratnu, a Petre je rutinski smestio u mrežu za 5:6.

Zanimljivo je da se tada gosti nisu radovali, već su ostali jako pribrani. Sa dobrim razlogom.

U 117. minutu Filipović je uputio dugačku loptu koja je nekako završila kod Banjca. On se namestio i centrirao, a Tomanović je glavom postigao još jedan gol za 6:6!

Stvarno neviđeno! Tomanović se rasplakao posle toga, a TSC je izborio penale.

U seriji je promašio Banjac, ali to vam pominjemo samo informacije radi, jer se zaista, zaista herojima koji su završili meč nema šta zameriti. Odigrali su junački, pokazali su neverovatan karakter i duh, ali je i Steaua pokazala klasu i veličinu.

Bila je zaista privilegija gledati ovakvu utakmicu, a ponavljamo da je prava fudbalska tragedija što se igrala bez publike.

Pogledajte golove, uživajte:

TSC - FCSB, pregled
Izvor: RTS Sajt - Zvanični kanal

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC