• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tombola, pikado, moda(?), pečurke(!?), dječije igre(?!?!) - Ovo su hobiji fudbalskih legendi, sigurno niste čuli!

Autor mondo.rs

Ronaldo voli tombolu, Ćavi pečurke, Čeh bubnjeve...

 Hobiji poznatih svjetskih fudbalera Kristijano Ronaldo, Bekam, ĆAvi, Čeh Izvor: YouTube/Petr Cheh

Fudbal je njima sve. Odnosno, ako ništa drugo, strast i sredstvo za život, ali čak i najposvećeniji profesionalci imaju neke hobije koji nemaju veze sa voljenim sportom.

Prikupili smo vam spisak čudnih hobija, nekadašnjih i sadašnjih, koje su ove zvijezde praktikovale i praktikuju da se odmore, od igranja tombole, do spasavanja pilića ili branja pečuraka (nije šala).

Pa da krenemo od kandidata za najboljeg svih vremena.

Kristijano Ronaldo – TOMBOLA

Izvor: Make a gif

Legenda svjetskog fudbala, Real Madrida, Portugala, Juventusa i Mančester junajteda slobodno vrijeme koristi na građenje i održavanje svog tijela. Ali, prije nego što je stekao globalnu slavu, dok je igrao za Junajted, razvio je strast prema tomboli! Tvrdio je da mu je ona pomogla da nauči engleski.

"Igranje tombole može biti jako uzbudljivo, jer dugo možete čekati samo jedan broj da biste kompletirali partiju. Onda vidite jednog od vaših prijatelja protiv koga igrate kako dobija svoj srećni broj", govorio je tada Ronaldo.

Ostaje nam da mu vjerujemo.

Dejvid Bekam – MAČEVANJE

Legenda Mančester junajteda, Real Madrida i Engleske, sada vlasnik Inter Majamija, Dejvid Bekam voli da se mačuje kada se druži sa Tomom Kruzom. To je otkrio njihov zajednički prijatelj VIl Smit.

"To je Kruzov način druženja i vezivanja. Dejvid i ja idemo kod njega i samo se mačujemo", ispričala je holivudska zvijezda.

Džo Alen – SPASAVANJE KOKOŠKI (?!)

"Velški Pirlo" i zvijezda Stouka voli da spasava kokoške, odnosno da ih usvaja kada završe svoj komercijalni život. Na nagovor supruge. On se jednom pojavio na naslovnoj strani časopisa "Chicken and Egg" (Pile i jaje). Oni sada čuvaju grupu kokošaka koje se zovu: Brus, Rodni, Meg, Leg, Silki, Stiv, Kejt, Silki Stiv junior, Giblets, Snouvi, Naget, Kijev, Dora, Holi, Šimer, Šajn i Čikaleta.

Ćavi – SAKUPLJANJE PEČURAKA

Ne "tih" pečuraka, naravno. Legenda Barselone opsjednut je mikologijom, granom biologije koja se bavi izučavanjem gljiva. Što nije isto kao i pečurke, znamo, ali Ćavi bi nam to isto objasnio. Kao i Đerar Pike i njegova slavna supruga, pjevačica Šakira, koji su mu se priključili u traženju nekih rijetkih vrsta.

"Neko ko sakuplja pečurke ne može biti loš čovjek", govorio je njegov nekadašnji trener Pep Gvardiola.

Met Oukli – GAJENJE PIRANA

Nekadašnji kapiten Lestera i mlade reprezentacije Engleske ima baš neobičan i pomalo opasan hobi – sakuplja južnoameričku podvrstu pirana!

"Htio sam nešto neobično. Svakako je zanimljivo kada dođe vrijeme za hranjenje", ispričao je on.

Toni Kros – PIKADO

Ovo i nije toliko neobično, da ne kažemo normalno. Zvijezda Real Madrida voli pikado, kako da igra, tako i da gleda i veliki je ljubitelj Fila Tejlora. Jednom je tvitovao: "Njegova karijera je neponovljiva, strelice je isto što i Fil Tejlor".

Aksel Tuanzebe – HUNGRY HUNGRY HIPPOS (?)

Ako vam je hobi dečija društvena igra, pa ste još svetski rekorder u njoj, da li je to razlog za brigu? Tuanzebe jako voli da igra dečiju igru Hungry Hungry Hippos, a pre dve godine je čak oborio svetski rekord u brzini kojom je pobedio saigrače. Taj rekord je 17,36 sekundi kažu. Ne znamo šta to znači, ali znamo da je Tuanzebe dobio nagradu i zvanično priznanje Ginisove knjige rekorda.

Petr Čeh – BUBNJEVI

Sviranje bubnjeva je fizički najnapornije od svih instrumenata, a zahtjeva i fizičku kondiciju. I nije novost da Čeh voli ovaj instrument. Ako potražite po Ju tjubu, naći ćete gomilu snimaka kako golman svira sve i svašta, od Nirvane, preko Foo Fightersa do Stereophonicsa i System of a Down.

Pogledajte ovde kako "praši" klasik "Sistema" Toxicity:

Petr Čeh svira bubnjeve
Izvor: YouTube/Petr Cech

Kažu da moraš da budeš "ludak" da bi bio golman. Apsolutno isto važi i za bubnjare, tako da ovo nije baš slučajnost.

Andrej Aršavin – MODA

Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe

Vjerovali ili ne, nekadašnji igrač Arsenala je prije fudbala razmišljao je o karijeri u MODI! Aršavin je studirao dizajn u Sankt Peterburgu, pošto je batalio hemijsku tehnologiju jer se žalio da nema dovoljno žena na njegovom smjeru. Na fakultetu je dizajnirao odijelo koje može da se nosi i na poslovnim sastancima i tokom sporta. Danas je vlasnik uspješne modne linije za žene u Rusiji.

Gabrijel Batistuta – POLO

Argentinac je legenda nekoliko klubova, prije svega Fiorentine, ali kada je otišao u penziju zbog povrede, nije ostavio sport, samo ga je promijenio. Bacio se na "sport kraljeva" – polo. I tu je osvajao trofeje. Ipak, nedugo poslije osvajanja Kopa Stela artoa sa timom Tom Tejlor 2009. godine morao je da batali i taj sport, jer njegovi uništeni članci i koljeno više nisu mogli da podnesu nikakve napore.

Batistuta igra polo
Izvor: YouTube/C5N

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC