• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prelazak Džeke u Juventus više će oslabiti Romu, nego pojačati klub iz Torina"

Autor Anadolija

Srpski reprezentativac Filip Đuričić, između ostalog, prokomentarisao je transfer Edina Džeke u redove "Stare dame".

 Filip Đuričić "Prelazak Džeke u Juventus više će oslabiti Romu, nego pojačati klub iz Torina" Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe, Getty Images/Alessandro Sabattini

Poslije mečeva prvog kola koje su odigrane proteklog vikenda na italijanskim fudbalskim terenima, jasno je da će ovo biti jedna od najzanimljivijih sezona u posljednjih nekoliko godina.

Jedan od najboljih igrača Sasuola Filip Đuričić govorio je ambicijama svog kluba, srpskoj koloniji na Apeninima, sve izvesnijim prelasku Džeke u Juventus i specifičnom odnosu koji ima sa trenerom Bolonje Sinišom Mihajlovićem.

Možda će vas zanimati

 "Bili smo najprijatnije iznenađenje u završnici prethodne sezone, za dlaku nam je izmakao plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Odlično smo tempirali formu poslije Covida i uz Atalantu igrali najatraktivniji fudbal u ligi. Očigledno smo se dobro čuvali od korone, jer nismo imali mnogo zaraženih igrača. Sada je samo Džeremi Boga pozitivan, nažalost već mjesec dana i na njega ne možemo da računamo u prve tri-četiri utakmice. Svi ostali su zdravi i željno iščekujemo naredna iskušenja u Seriji A“, rekao je Đuričić.

Sasuolo je sa 70 postignutih golova bio jedna od najefikasnijih ekipa u Evropi prošle sezone.

"Gajimo napadački stil koji nije svojstven italijanskom poimanju fudbala. Trener De Zerbi često zahtjeva i od golmana Konsiljija da krene naprijed i preuzme ulogu veznog fudbalera. Imali smo nekoliko fenomenalnih utakmica prošle sezone, protiv Intera 3:3 i 4:3, protiv Juventusa 2:2 i 3:3, Rome 4:2 i 2:4… Igramo na gol više i to nas čini jednom od omiljenijih ekipa u italijanskom šampionatu. Ne mogu da se požalim ni ličnim golgeterskim učinkom. Tresao sam mreže Intera, Milana, Juventusa, ali gol protiv Verone je nešto posebno i svakako je jedan od najdražih u mojoj karijeri. Donio nam je važnu pobjedu u vrlo kritičnom trenutku sezone i ključno je uticao na preporod cijele ekipe“, istakao je Đuričić.

Đuričić na terenu ima fenomenalnu saradnju sa najboljim strijelcem Sasuola Frančeskom Kaputom.

 "ićo je ljubimac navijača, jedna fantastična osoba koja utiče pozitivno na cijelu ekipu. Sjećam se utakmica protiv Breše, posljednje uoči one pauze zbog korone. Dao je gol, skinuo dres, a na majici je pisalo 'biće sve u redu'. On je prvi poslao poruku i na neki način umirio javnost u trenutku kada je zavladala opšta panika. Njegova riječ se poštuje i tim gestom je ulio nadu ljudima koji su mnogo propatili za vrijeme pandemije“, kazao je Đuričić.

Pročitajte i ovo

 Juventus je sa novim trenerom Andreom Pirlom silovito startovao u novom prvenstvu, pobijedivši Sampdoriju 3:0, ali Đuričić očekuje mnogo neizvjesniju borbu za titulu u odnosu na prethodnih devet sezona.

"Mislim da će prelazak Džeke u Juventus više oslabiti Romu, nego što će ojačati tim iz Torina. Pirlo ima Ronalda i Dibalu kao dvije sigurne opcije u špicu, a Edin stiže kao alternativa za Iguaina koji je otišao u Inter Majami. Radi se definitivno o strašnom igraču, ali pitanje je koliko će imati prostora pored dvojice nedodirljivih napadača u redovima šampiona Italije. Volio bih da neko prekine dominaciju Juventusa, to bi bilo dobro i za italijanski fudbal. Roma i Lacio ne mogu, ali sam siguran da Inter ima kapaciteta za taj poduhvat. Zadržali su Kontea koji je ozbiljan stručnjak i zna šta radi. Igrači poput Handanovića, Škrinjara ili Lukakua zaslužuju da se okite šampionskom titulom“, smatra Đuričić.

Možda će iskustvo kapitena Srbije Aleksandra Kolarova donijeti Interu ono što mu je nedostajalo prethodnih sezona.

 "Kolarov je napravio pravi potez jer je došao u klub koji je najozbiljniji kandidat za novog šampiona. Mnogi kažu da je na zalasku karijere, ali vidjećete da Aleksandar može još mnogo da pruži u vrhunskom fudbalu. Nastupao je za Lacio, Mančester siti, Romu, sada je u Interu. Sve to dovoljno govori o njegovim kvalitetima i liderskim sposobnostima. Meni prija što se toliki broj srpskih fudbalera nalazi u Seriji A i nadam se da će nas u narednom periodu biti još više. Mediji pišu o dolasku Luke Jovića, ali znate i sami kako to ovdje funkcioniše. Mnogo je netačnih informacija o transferima i treba biti veoma oprezan. Smatram da bi Luki odgovarao eventualni prelazak u Milan. Ibra je još uvijek neprikosnoven, ali bi i za njega bilo prostora da iskaže sav svoj potencijal. Tu je i Rebić, sa kojim je Luka fenomenalno sarađivao u Ajntrahtu i ne bi imao problema sa adaptacijom na novu sredinu. Sa druge strane, ni ostanak u Real Madridu nije tako loša opcija", govorio je Đuričić.

Izvor: MN PRESS

Filip je u A reprezentaciju Srbije ušao kod selektora Siniše Mihajlovića, a danas pripada grupi iskusnijih igrača od kojih se očekuje da ponesu teret u mečevima odluke za plasman na EP.

"Prošao sam sve selekcije, od pionirske do seniorske i uvijek sam bio kapiten svoje generacije. Zato i svaki poziv u nacionalni tim doživljavam drugačije od ostalih. U Benevento sam došao da bih krenuo od nule, poslije sam odigrao fenomenalnu sezonu u Sasuolu i zaslužio povratak među reprezentativce. Sada razmišljam isključivo o utakmici sa Norveškom jer mi je velika želja da sa Srbijom odem na Evropsko prvenstvo. Tempiram formu za plej-of i nadam se da ćemo pobjedom u Oslu izboriti veliko finale koje se igra 12. novembra u Beogradu. U Sasuolu imam još 35 utakmica do kraja prvenstva, a ta jedna protiv Norveške rješava sudbinu srpskog fudbala i zato svi moramo biti maksimalno fokusirani na 8. oktobar", rekao je Đuričić, a onda govorio o Mihi.

"Za njega me vežu posebne emocije. Kod Mihe sam debitovao, postigao prvenac u dresu seniorske reprezentacije. On je pravi laf. Pogledajte šta je sve pregurao. Znao sam da će korona poslije svega onoga biti mačiji kašalj za takvog borca. Nismo se dugo vidjeli, iako je Bolonja na svega 80 kilometara od Modene u kojoj živim. Navijam za njega u svakoj utakmici, osim kada igra protiv Sasuola“, rekao je Đuričić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC