• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirlo krenuo pobjedom: Kuluševski šmekerski na debiju, Ronaldo se ispromašivao, pa konačno pogodio!

Autor mondo.ba

Ono što nije uspio u prve dvije sezone u Seriji A, Kristijanu Ronaldu pošlo je za rukom večeras.

 Juventus Sampdorija 3:0 Serija A 1. kolo debi Andrea Pirlo Dejan Kuluševski gol, Kristijano Ronaldo Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse

Pohod na desetu uzastopnu titulu u Seriji A, fudbaleri Juventusa započeli su očekivano lakom pobjedom nad Sampdorijom 3:0 (1:0).

Sa novim trenerom Andreom Pirlom, koji nije mogao zamisliti bolji debi na klupi "bjankonera", fudbaleri "stare dame" slavili su golovima Dejana Kuluševskog, Leonarda Bonućija i Kristijana Ronalda, dok je pobjeda domaćih mogla biti i mnogo ubjedljivija da je Portugalac uspio da realizuje više od jedne prilike u kojima se našao.

JUVENTUS - SAMPDORIJA 3:0 (1:0)

Možda će vas zanimati

Propisno se izamašao, ali je u samom finišu meča ipak uspio da postigne gol, te tako u trećoj sezoni u Italiji konačno postigne gol na otvaranju prvenstva (protiv Kjeva 2018. i Parme 2019. godine nije bio strijelac).

Šveđanin makedonskih korijena prvi nastup u dresu vladajućeg šampiona uljepšao je prelijepim pogotkom već u 13. minutu meča.

Ronaldo je bio u naletu, ali je zaustavljen, lopta se odbila do Kuluševskog, koji je šmekerski šutirao iz prve i pogodio dalji ugao gostujućeg gola. CR 7 morao je da se zadovolji upisanom asistencijom, iako nije bilo govora o namjeri da progra saigrača.

Na početku drugog poluvremena konačno je i Sampdorija dala znake života. Ipak, udarci Bartoša Berežinskog i Gastona Ramireza nisu predstavljali opasnost po gol Juventusa.

Nije bilo mnogo uzbuđenja negdje do sredine drugog poluvremena, nakon čega je u Torinu viđen novi gol. Ponovo u mreži Sampdorije.

Velika gužva stvorila se u šesnaestercu Đenovljana, Huan Kvadrado pokušao je da šutira u tom karambolu, zatim je lopta stigla do Bonućija, koji je postigao jedan od najlakših golova u karijeri.

Mogli su Pirlovi izabranici i do trećeg gola, ali je golman Sampe Emil Audero uspio da izvuče loptu s linije. Bukvalno su milimetri dijelili Juventus od vođstva 3:0.

Ipak, taj treći pogodak stigao je u 88. minutu.

Pokušavao je Ronaldo tri puta u prvom, pa još jednom u drugom poluvremenu, ali večeras nije bio u elementu, pa je tek peti pokušaj uspio da pretvori u gol. Za konačnih 3:0.

Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse

Pirlova era na klupi Juventusa počela je maestralno, a lepršavom igrom na startu sezone Torinezi su odmah stavili svima do znanja da će morati da daju više od svog maksimuma da ih skinu sa trona, odnosno osujete u nastojanju da dođu do 10. titule u nizu.

SERIJA A - 1. KOLO:

Parma - Napoli 0:2 (0:0)
/Mertens 63, Insinje 77/

Đenova - Krotone 4:1 (3:1)
/Destro 6, Pandev 9, Zapakosta 34, Pjaca 75 - Rivije 28/

Sasuolo - Kaljari 1:1 (0:0)
/Burabija 87 - Simeone 77/

Juventus - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Kuluševski 13, Bonući 78, Ronaldo 88/

Odigrano u subotu:

Fiorentina - Torino 1:0 (0:0)
/Kastrovili 78/

Verona - Roma 0:0

U ponedjeljak:

Milan - Bolonja (20.45)

U srijedu:

Benevento - Inter (18.00)
Udineze - Specija
Lacio - Atalanta (20.45)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC