• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sat vremena ničega, a onda je Gatuzo rekao ALL IN i stavio 81 milion evra na sto!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ulaskom Viktora Osimena ekipa Napolija konačno slomila Parmu i stigla do pobjede na startu sezone.

 Serija A 1. kolo Parma - Napoli 0-2 Đenaro Gatuzo Viktor Osimen Izvor: Massimo Paolone/LaPresse

Ime Viktora Osimena nije se našlo među strijelcima na duelu Parme i Napolija, ali je nigerijski napdač jedan od najzaslužnijih za pobjedu gostiju.

Nakon njegovog ulaska Napolitanci su slomili otpor gostiju i stigli do pobjede 2:0 u svom premijernom meču nove sezone Serije A.

Možda će vas zanimati

Malobrojna publika na Enio Tardiniju, a posebno navijači Napolija pored  TV ekrana željnosu iščekivali da vide kako će izgledati ekipa Đenara Gatuza u novoj sezoni, ali ih je italijanski trener dugo držao u neizvjesnosti.

Sat vremena popularni Rino čuvao je najskuplje pojačanje kluba u istoriji na klupi, a onda shvatio da bi se duel sa Parmom mogao pretvoriti u još jedan klasični matine meč u kojem nećemo vidjeti gotovo ništa.

U tih 60 minuta vidjeli smo tek po jedan šut ka golu protivnika i ono što smo već znali - da je Kulibali i dalje "sve" u odbrani , a Mertens i Insinje u napadu. Ono što nismo vidjeli je zbog čega bi se navijači Napolija mogli nadati uspješnijoj sezoni od prošle, kada su zauzeli sedmo mjesto.

A onda je Gatuzo "otvorio" karte.

Svjestan da bi ga kiks u Parmi mogao već na startu sezone izložiti brojnim kritikama temperamentni Italijan u ovoj partiji "pokera" povukao je logičan potez – "ALL IN".

Ubacio je u igru svih 81 milion evra, koliko je Napoli platio Lilu za Osimena, kada se sabere obeštećenje, bonusi i svi dodatni igrači uključeni u ovaj transfer.

Iako nije zatresao mrežu, najplaćeniji Napolitanac u istoriji je svojim ubacivanjima u šesnaesterac, potezima i dodavanjima gurnuo svoju ekipu ka golu Luiđija Sepea koji nije izdržao ni dvije minute nalete gostiju.

Lozano je u 63. minutu centirao ka dobro postavljenom Osimenu, a štoper Parme Jakoponi uspio je samo da izbije loptu do Mertensa koji ju iz dva dodira šalje u mrežu Parme – 0:1.

Bio je to njegov 94. gol u Seriji A, ukupno 126 za Napoli, čime je povećao prednost na klupskoj listi strijelac ispred Hamšika koji je dao 121.

Izvor: Massimo Paolone/LaPresse

U narednim minutama redali su se napadi Napolija u kojima je valiku ulogu imao Osimen, da bi u 77. minutu meč konačno bio riješen.

I ovoga puta napad je krenuo po desnoj strani, Sepe je odbranio pokušaj Lozana, ali je na odbijenu loptu natrčao Insinje i postavio konačnih 2:0.

Nakon što je napad odradio svoj dio posla, učinila je to i odbrana Napolija u kojoj odlukom Gatuza nije bilo Nikole Maksimovića i gosti su stigli do prve pobjede u sezoni.

SERIJA A, 1. kolo

Parma - Napoli 0:2 (0:0)
/Mertens 63, Insinje 77/

Đenova - Krotone (15.00)
Sasuolo - Kaljari (18.00)
Juventus - Sampdorija (20.45)

U ponedjeljak:

Milan - Bolonja (20.45)

U srijedu:

Benevento - Inter (18.00)
Udineze - Specija
Lacio - Atalanta (20.45)

Odigrano u subotu

Fiorentina - Torino 1:0 (0:0)
/Kastrovili 78/

Verona - Roma 0:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC