• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve su mu uzeli "jer je Srbin": Legendarni fudbaler dvije decenije vodi borbu na sudu!

Autor Dušan Ninković

Potresna ispovijest nekadašnjeg fudbalera kluba iz Mostara.

 Vladimir-Pecelj-bivsi-fudbaler-Velez-Mostar-sve-su-uzeli-Srbin Izvor: MN PRESS

U nekadašnjoj Jugoslaviji, Velež je bio jedan od najvećih klubova. Momci iz Mostara su često znali da namuče one najbolje, imali su velike uspjehe, a stvorili su i bezbroj reprezentativaca.

Jedan od igrača koji je obeležio istoriju Veleža je Vladimir Pecelj, rekorder po broju nastupa.

Možda će vas zanimati

On je 425 puta nastupio za ovaj klub, a danas ne živi u Mostaru, u kom mu je oduzeta sva imovina. Tvrdi da je to zato što je Srbin.

''Razočaran sam, ljut, povređen, ponižen, ne znam ni kojim bih riječima opisao ono što osećam'', počinje razgovor za Klix.ba.

Problem je nastao oko stana koji je kupio 1998. godine, a koji je u periodu od tri godine, dok nije živio u Mostaru, pregrađen i spojen sa drugim prostorom u zgradu. Naivno je vjerovao u sudske procese i zbog toga žali.

''Kada smo se vratili 2001. godine, saznao sam šta se desilo. Predao sam slučaj Opštinskom sudu u Mostaru i odmah su naložili da mi se vrati imovina. Međutim, komšinica je uložila žalbu, prebačeno je na Kantonalni sud, a onda je ponovo rješenje bilo da mi se imovina vrati. Ona je nastavila sa žalbama i proces je postao višegodišnja priča'', otkriva Pecelj.

Različiti sudovi su povratak imovine tražili 2008. godine, pa zatim 2011, 2015. i 2017. Porodica Pecelj je konačno ušla u posed 2019. godine, uz prisustvo policije.

Novi problemi nastali su kad je komšinica uložila žalbu Vrhovnom sudu BiH!

''Nismo znali ništa o tome do 15. jula ove godine, kada nam je stiglo rješenje da moramo izaći iz posjeda i platiti sve troškove od početka procesa'', otkriva nekadašnji fudbaler.

Priča se dodatno komplikuje kada se u nju uključe nacionalnosti i političke partije.

''Dobio sam informacije da se ništa od ovoga ne bi desilo da nisam Srbin. Komšinica je bliska SDA, ali ja imam dokaze da je imovina moja. Boriću se kroz institucije za ono što je moje, postoji Ustavni sud, a možemo da idemo i do Strazbura'', tvrdi Veležov rekorder.

Vladimir Pecelj trenutno živi u Trebinju, ali ga za Mostar veže mnogo toga. Pokojna supruga mu je rođena u tom gradu, tu su mu rođena i djeca, a njegovi roditelji su sahranjeni baš u Mostaru. Smatra da se ništa od ovoga ne bi dešavalo da nije bilo rata u bivšoj Jugoslaviji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC