• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac je u Sarajevu osvajao bodove protiv Olimpika, ali na cijeli plijen čeka 11 godina!

Autor Dragan Šutvić

Borčev omjer u mečevima sa Olimpikom u Sarajevu je 1-3-3. Da li je vrijeme za novu pobjedu, prvu nakon novembra 2009. godine?

 Olimpik Borac tradicija Borac trijumfovao jednom 2009. godine Izvor: Promo/FK Borac

Fudbaleri Borca u subotu, bez Vladana Danilovića koji karijeru nastavlja u rodnom gradu Kristijana Ronalda, gostuju sarajevskom Olimpiku, u utakmici devetog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na prethodna tri gostovanja u bh. šampionatu, izabranici Vlade Jagodića nisu uspjeli da ostanu bar neporaženi (Željezničar 2:1, Široki Brijeg 3:0 i Sarajevo 4:2), pa im meč na "Otoci", protiv posljednjeplasiranog tima prvenstva, dolazi kao povoljna prilika za gostujuću "slast".

Možda će vas zanimati

Ipak, da neće biti baš jednostavno kao što tabela pokazuje, govori tradicija okršaja dva kluba u glavnom gradu BiH, a koja kaže da je Borac, uz tri remija, samo jednom uspio da osvoji sva tri boda u Sarajevu u duelu sa "vukovima".

Bilo je to, naime, u prvom odmjeravanju snaga, u novembru 2009. godine, kada je najmlađi sarajevski premijerligaš domaće mečeve igrao na "Grbavici" i kada su Banjalučani, pod komandom sadašnjeg trenera Krupe Velimira Stojnića, trijumfovali rezultatom 1:2.

Osim tog, Olimpik i Borac su u Sarajevu odigrali još šest premijerligaških mečeva, od čega su Banjalučani, rekli smo već, na tri uspjeli da ostanu neporaženi.

Inače, posljednju pobjedu uopšte nad Olimpikom Borac je upisao u oktobru 2012. godine, kada je na Gradskom stadionu u Banjaluci bilo 2:1.

Dogodilo se to 23. oktobra 2010. godine na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" (0:0), te još dva puta na stadionu "Otoka" – 24. aprila i 10. avgusta 2013. godine. Oba puta je bilo 1:1.

Porazi su upisani 18. novembra 2011. godine na najvećem bh. stadionu (2:1), te na "Otoci" 27. avgusta 2014. (4:1) i 5. marta 2016. godine (3:0), što je, ujedno, i posljednji međusobni duel dva kluba u elitnom rangu bh. fudbala.

Zanimljivo, na dosadašnjih sedam gostujućih mečeva sa Olimpikom, fudbalere Borca je predvodilo isto toliko različitih trenera.

Redom su to bili Velimir Stojnić, Vlado Jagodić, Zvezdan Cvetković, Slobodan Starčević, Dragan Jović, Vinko Marinović i Aleksandar Janjić, pa će tako sadašnji komandant crveno-plavih biti prvi trener koji je Borac predvodio dva puta na ovom sarajevskom gostovanju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC