• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee Dragan Bajić za MONDO: Sporting je nepoznanica, kao da su tipična američka ekipa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Bila bi velika stvar za sve nas da izborimo nastup u FIBA Ligi šampiona. I mene lično i moje igrače, ali i aleksandrovački klub", kaže strateg "igosa" za naš portal.

 Dragan Bajić za MONDO pred meč Igokea - Sporting, finale kvalifikacija za LŠ Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef stručnog štaba Igokee Dragan Bajić javio se našem portalu iz Botevgrada, gdje ih u petak s početkom u 19 časova očekuje finalni dvoboj protiv Sportinga za plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

"Igosi" su sinoć savladali rumunski Kluž rezultatom 75:82 (13:23, 18:15, 13:22, 31:22), dok su Portugalci bili bolji od švajcarskog šampiona Friburga (78:84), pa će u sutrašnjem direktnom duelu odlučiti ko će se pridružiti Darušafaki, Ostendeu, Hapoelu iz Jerusalima, Brindiziju, Limožu, San Pablo Burgosu i Turk Telekomu.

Možda će vas zanimati

"Samo ime Sporting, kao i zemlja iz koje dolaze su nepoznanica u svijetu košarke. Ali eto došli smo u situaciju da igramo s njima, koliko sam mogao da vidim u Botevgradu, kao da je u pitanju neka tipična američka ekipa. Igraju poprilično tvrdo, na rubu faula, ponekad čak i dosta prljavo, ali ako mi uđemo kako treba, kako se dogovorimo, da budemo čvrsti, da 'odsječemo' njihove nosioce igre poput Džona Fildsa i Travantea Vilijamsa, onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu", rekao je Bajić.

Portugalci su sinoć nadigrali švajcarskog šampiona Friburg, a najzaslužniji su bili upravo pomenuti Amerikanci Filds sa 20 poena i 11 skokova, te Vilijams sa tri pogotka više.

"Pokazali su dva lica, u jednom trenutku u trećoj četvrtini poslije velikog minusa Friburg je prišao i na samo dva koša razlike. Dakle, igrali su sa dosta oscilacija, uostalom kao i mi protiv Kluža. Kao što sam rekao sinoć nedostaje nam najmanje četiri-pet utakmica tokom priprema, pa još nemam pravu sliku o svojoj ekipi, u kakvoj smo formi i kako bi tačno znao gdje se trenutno nalazimo u košarkaškom smislu. Stvarno je teško zadržati visok nivo igre u takvoj situaciji".

Bez obzira na sve probleme, prema Bajićevim riječima, Igokea će dati svoj maksimum u pohodu na premijerni nastup u  grupnoj fazi FIBA Liga šampiona.

"To je naš cilj od početka. 'Finale prije finala' (Kluž) smo prošli, ali ne smijemo tako da razmišljamo već da budemo maksimalni i požrtvovani od početka do kraja i samo na taj način ćemo uspjeti da izborimo plasman u grupnu fazu. A to bi bila velika stvar za sve nas. I mene lično i moje igrače, ali i za sam klub iz Aleksandrovca".

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Njegov kolega sa klupe Sportinga Luis Magalješ nije doputovao u Bugarsku zbog pandemije korona virusa, pa je uz ekipu Flavio Nasimento. Slično kao i strateg Kluža Duško Vujošević, koji sinoć nije bio u Botevgradu.

"Nisam se poslije čuo sa Duletom, ostao je u Rumuniji. U njegovom stručnom štabu su nam rekli da nije bio u mogućnosti da doputuje zbog redovne dijalize, ali da je konstatno uz tim i da je sve do dolaska u Bugarsku vodio treninge i pripreme", istakao je Bajić.

Utakmica između Igokee i Sportinga igra se u petak s početkom u 19 časova uz direktan prenos na Alternativnoj televiziji (ATV).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC