• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA Liga šampiona: Igokea nije mogla bez drame protiv Vujoševićevog Kluža, ali je još korak dijeli od grupne faze!

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani su u posljednjem periodu umalo ispustili 18 razlike protiv Kluža, ali su u dramatičnoj završnici pokazali karakter i stigli do velike pobjede - 75:82 (13:23, 18:15, 13:22, 31:22).

 Kluž - Igokea, kvalifikacije za FIBA Liga šampiona Izvor: FIBA/Champions League basketball

Igokea je preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona!

Aleksandrovčani su u srijedu savladali rumunski Kluž 75:82 (13:23, 18:15, 13:22, 31:22) i zakazali meč u petak sa lisabonskim Sportingom za plasman u grupnu fazu takmičenja.

Možda će vas zanimati

"Igosi" su večeras odigrali dobru partiju u najvećem dijelu utakmice, osim posljednjeg perioda u kojem su umalo od gotovine napravili veresiju, ali su na kraju ipak zasluženo stigli do velikog trijumfa.

Krajem trećem perioda prednost je iznosila čak "plus 18" poena i tada se činilo da će Igokea upisati rutinsku pobjedu, međutim, Rumuni su žestoko odgovorili i preko Džastina Edvardsa smanjili na samo četiri razlike i uveli meč u neizvjesnu završnicu. Tada je ponovo Džeki Karmajkl, koji je sa 25 poena bio najefikasniji akter utakmice, uzvratio i uz važne poene Stefana Fundića, "igosi" su odbili te napade.

Još kada je Edin Atić bio siguran sa linije slobodnih bacanja, slavlje u Bugarskoj je moglo da počne...

Najefikasniji u taboru Igokee pored Karmajkla bili su Atić sa 12 koševa i Antabija Voler sa dva pogotka manje, a malo je nedostajalo Stefanu Fundiću (9) i Stefanu Potu (8) da stignu do dvocifrenog učinka.

Kod Kluža, najzapaženiji akteri bili su Džastin Edvards sa 22 poena, Donatas Parolis i Patrik Ričard su ubacili po 15 pogodaka, dok je Gregori Vargas uknjižio tri koša manje.

Poslije ovog susreta, Igokei predstoji meč u petak protiv Sportinga iz Lisabona, koji je ranije danas bio bolji od Friburga (78:84), a pobjednik tog susreta izboriće nastup u grupnoj fazi takmičenja, gdje su već žrijebani Darušafaka, Ostende, Hapoel Jerusalim, Brindizi, Limož, San Pablo Burgos i Turk Telekom.

KLUŽ: Karel Guzman 4, Donatas Tarolis 15, Dragos Lungu, Sabols Santa, Stefan Grasu, Andrija Stipanović 5, Džastin Edvards 22, Gregori Vargas 12, David Vida, Nandor Kuti, Patrik Ričard 15, Nestor Kolmenares 2.

IGOKEA: Milan Vulić, Edin Atić 12, Nikola Jovanović 7, Stefan Simanić, Marko Jošilo 6, Darko Talić 2, Dalibor Ilić 3, Stefan Pot 8, Antabija Voler 10, Džeki Karmajkl 25, Stefan Fundić 9.

Od prvog do posljednjeg minuta, izabranici Dragana Bajića su vodili, a prvu osjetniju prednost stvorili su na samom kraju prve četvrtine.

Do tog posljednjeg minuta prve četvrtine, razlika se kretala od nekoliko pogodaka do najviše "plus sedam" (9:14) u finišu prvog perioda, da bi onda trojkom Antabije Volera, Aleksandrovčani stekli "plus 10" (13:23).

Tim Duška Vujoševića, koji nije doputovao u Bugarsku zbog poznatih zdravstvenih problema, ubacio je u brzinu više, na kratko je i smanjio rezultat, da bi potom "igosi" zakucavanjem Džekija Karmajkla uspjeli da vrate na 10 razlike (22:32), što je natjeralo rumunskog trenera Mihaija Salvašanada pozove minut odmora.

Zaigrali su Rumuni ponovo mnogo čvršće u odbrani i brzo prepolovili zaostatak (28:33), pa je reagovao i Bajić tajm-autom, koji je donio trojku Dalibora Ilića, ali do odlaska na odmor "igosi" nisu uspjeli da vrate dvocifrenu prednost.

Karmajkl je bio briljantan u trećem periodu i najviše zahvaljujući njemu je Igokea održavala prednost, da bi trojkom Marka Jošila, a onda i 19. poenom pomenutog Amerikanca, Aleksnadrovčani stekli najveću prednost na meču "+12" (42:54).

Kada je Jošilo novom trojkom, a onda i pogocima Nikole Jovanovića ispod koša, a potom i sa linije slobodnih bacanja, Igokeina prednost je narasla na 18 razlike (42:60).

Ipak pred odlučujućih 10 minuta, Igokea će imati vođstvo od 16 poena.

Kluž je počeo da topi prednost u posljednjem periodu, da bi trojkom Gregorija Vargasa smanjio ispod dvocifrene razlike (58:67), a onda i novom dalekometnom paljbom Džastina Edvardsa, na "minus osam", pa je morao da reaguje strateg Aleksandrovčana.

Na "minus sedam", Kluž je promašio dva otvorena šuta izvan linije 7.65, što je dodatno moglo da zakomplikuje situaciju, pa je Pot sjajno asistirao za Stefana Fundića, koji je rutinski ubacio zicer za "plus devet" na nešto manje od tri minuta do kraja (64:73).

Uslijedila je sjajna serija Kluža i Džastina Edvardsa, koji je "povezao" četiri koša za Kluž, pa potom i trojkom omogućio Rumunima da smanje na samo četiri razlike pred posljednjih 60 sekundi. 

Ipak, "igosi" su tada pokazali karakter, uzvratio je Fundić, a potom i Karmajkl ponovo vratili na šest razlike (73:79) na 47 sekundi do kraja meča.

Promašio je potom Edvards trojku, ali je poentirao nakon ofanzivnog skoka nekadašnji reprezentativac BiH Andrija Stipanović za "minus četiri", da bi potom Karmajkl polovično izveo slobodna bacanja - (75:80).

U posljednjem napadu, Starolis je napravio veliki promašaj, a iz odbojke je probao Stipanović, pritom napravivši faul, pa je Igokea dobila bacanja. Ruka nije zadrhtala Edinu Atiću za konačnu pobjedu - 75:82.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC