• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Borac i KK Igokea od danas zajedno u pet liga!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Potpisan ugovor o saradnji dva kluba prema kojem će Igokea finansijski, infrastrukturno i igrački pomagati Borcu.

 ugovor o saradnji KK Borac - KK Igokea Igor Dodik Tibor Florijan Izvor: MONDO/Goran Arbutina

KK Borac (ranije OKK Borac) i KK Igokea potpisali su u ponedjeljak ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji čiji cilj je, kako je istaknuto, unapređenje i razvoj košarke u Bnajaluci i Republici Srpskoj.

Ugovor je zvanično potpisan na četiri godine, a ova saradnja podrazumijeva da Igokea pomaže Borcu finansijski, infrastrukturno i igrački.

"Ova ideja postoji već nekoliko godina, Pavle i ja smo o tome razgovorili sa željom da unaprijedimo košarku u Banjaluci i Republici Srpskoj. Ova saradnje odraziće se ne samo na finansijskoj pomoći, već i isfrastrukturnoj, sportskoj i svakoj drugoj saradnji. Želimo da KK Borac približimo regionalnoj ABA ligi, da nemamo samo jednog predstavnika iz RS, već još jedna klub, u ovom slučaju to je KK Borac", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

On je dodao da je ugovor potpisan na četiri godina, ali da se nada da će ta saradnja biti i dugotrajnija.

"Želimo da omogućimo mladim igračima da se razvijaju, a ova sportska saradnja je jedan od većih govora i sporazuma. Pokrićemo pet liga. Drugu ligu RS, koji igraju kadeti Borca, Prvu ligu RS, Premijer ligu BIH, ABA 2 u kojoj će nadamo se igrati Borac i zajedno sa nama koji giramo ABA ligu imaćemo sjelokupni sistem“, istakao je Dodik.

Sportski direktor Borca Tibor Florijan rekao je da je cilj ovoga da Borac bude konkurentniji.

"Već smo imali saradnju sa Igokeu, imali smo dva igrača na pozajmici, ovo je prilika da se afirmišu mladi igrači koji ne mogu trenutno tamo da odgovore nivou takmičenja. Pokrivamo sve nivoe takmičenja. Što je prilika za mlade igrače da napreduju i vide svoj put ka ABA ligi, najvišem rangu takmičenja kod nas“, rekao je Florijan.

DODIK: Borac nije filijala Igokee

"Ovo je isključivo sportska saradnja između dva ravnopravna kluba gdje isključivo KK Borac odlučuje kako će da se ponaša i šta će da radi u budućnosti. Mi smo tu samo da pomažemo. Apsolutno ne želim da se izrodi iz ovog da je Borac filijala Igokee. Ne, Borac nije filijala Igokee. Borac ostaje nezavisan u svakim odlukama u budućnosti, a mi smo tu da ih podržimo“, istakao je generalni menadžer Igokee tokom današnjeg potpisivanja ugovora o saradnji.


Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević je rekao da je najvažnije to što se ovom saradnjom želi unapređenje košarke i da se okrenu ka mladima.

"Sport je počao da se gasi, ne samo ovdje nego i u okruženju. Mi to ne smijemo da dozvolimo. Pokušaćemo da unaprijedimo razvoj naše djece, dovodićemo i djecu i talente odavdje. Uvijek eje bilo da djeca odlaze u mlade selekcije u Sloveniju Srbiju, to ne smijemo da dozvolimo. Želimo da ih zadržimo ovdje, razvijemo ih i usmjeravamo u pravom smjeru“, rekao je Radivojević.

Trener Borca Marko Šćekić istakao je da mladi talenti sada ne moraju više da napuštaju svoju zemlju.

"Stvaramo uslove za sve mlade talente i oni ne trebaju više da idu u Srbiju, Španiju ili bilo gdje iz svoje zemlje“, istakao je Šćekić.

Direktor omladinskih kategorija Igokee Pavle Ćorović rekao je da je težak napredak u košarkaškom sportu ako se dijelimo i ako ostajemo u granicama RS.

"Ova saradnja gleda na cijeli Balkan, cijeli region  s obzirom da smo sad dobili dva cilja, da pravimo ABA 2 i ABA 1 ekipu, a znamo da je ABA nešto najbolje što postoji u ovom dijelu Evrope. Ovo je jedan od najozbiljnijih sistema i drago mi je da možemo da budemo dio toga“, rekao je Ćorović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC