• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalskom savezu BiH dostavljen set preporuka zeničkog Instituta za duel "zmajeva" i Holandije

Autor mondo.ba, agencije

Pravila ponašanja su jasna

 INZ Zenica mjere BiH Holandija Liga nacija Izvor: FENA/INZ

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine obratio se proteklih dana Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), u čijem sastavu djeluje Zavod za javno zdravstvo u Zeničko-dobojskom kantonu, sa molbom da se propišu i izdaju mjere pod kojim se, uz limitiran broj, može osigurati prisustvo gledalaca na utakmici BiH – Holandija, koja treba da se odigra u nedjelju uveče na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Možda će vas zanimati

Nakon što je Federalno ministarstvo zdravstva 6. oktobra izdalo mišljenje kojim odobrava prisustvo publike uz provedene mjere, Institut je juče Fudbalskom savezu uputio set higijenskih procedura koje treba da ispoštuje organizator ove utakmice.

Referišući se na zaključke kriznih štabova, sve prethodne preporuke i smjernice svjetskih, regionalnih i domaćih zdravstvenih organizacija i ustanova, te cijeneći značaj fudbalske utakmice UEFA Lige nacija BiH – Holandija, za reprezentaciju, Savez i državu BiH, pripremljene su preventivne higijenske procedure za smanjenje rizika za obolijevanje od COVID-19 i širenja infekcije tokom održavanja spomenute utakmice, koje su upućene Savezu, saopšteno je iz ovog Instituta.

U tim procedurama je navedena obaveza formiranja operativnog kriznog tima, propisana fizička distanca između gledalaca, korištenje maski za lice, dez-barijere za ruke, ulazak i izlazak iz stadiona, organizacija sjedenja, te izuzeci od ove obaveze i slično.

Kako navode iz Instituta, čelnici Fudbalskog saveza BiH već su aktivno sarađivali sa ovim institutom na higijensko-epidemiološkim pripremama utakmica bez publike na stadionu Bilino polje i u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Crkvicama, te je izraženo zadovoljstvo punom saradnjom, kooperacijom i dosadašnjim poštovanjem propisanih mjera.

U INZ-u zato očekuju da će, nakon takvog pozitivnog iskustva, a i uspješno provedenog epidemiološkog testa na Grbavici u četvrtak uveče, Fudbalski savez uspješno pripremiti sve preduslove za sigurno održavanje utakmice u nedjelju.

Podsjetimo, bh. reprezentacija sinoć je, nakon izvođenja jedanaesteraca, poražena od Sjeverne Irske i tako ostala bez šanse po prvi put u istoriji zaigra na prvenstvu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC