• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za voljeni klub igra bez novca: Slavni Brazilac potpisuje za kraj karijere!

Autor mondo.rs

Tako se pokazuje ljubav.

 Robinjo igra za Santos za 10 dolara mjesečno Izvor: Getty Images/Andreas Rentz, Andreas Rentz/Bongarts

Tamo gdje je počeo, planira i da završi. Simbolično, baš onako kako treba zaokružiti jedan ciklus kakav je fudbalska karijera.

Kakav je samo talenat bio Robinjo, Brazilac o kog su se otimali najveći evropski klubovi. Više nije mlad, ni onako brz, ali još planira da igra.

Sada iz potpuno drugačijeg ugla. Kao veteran, vraća se u svoj Santos, ekipu u kojoj je sve počelo i dres tog tima će nositi naredne dvije godine. Praktično, besplatno.

Nakon razgoovora sa predsednikom kluba Orlandom Rolom, Robinjovi zastupnici su obavijestili Santos da će nekadašnji reprezentativac Brazila prihvatiti ponudu da igra za crno-bijeli tim za samo 10 dolara mjesečno!

Kako to?

Santos je u ogromnim finansijskim problemima i ne može da obeća Robinju veliku platu, kakvu ovaj zaslužuje. Znao je to i fudbaler, pa je nije ni tražio. Dogovor će biti napravljen zbog simbolične sume, ali postoje i neki uslovi sa igračeve strane.

Robinjo želi dvogodišnji ugovor, kako bi u Santosu imao priliku da završi karijeru, ali i mogućnost da u drugoj godini ugovora zaradi nešto više novca, ukoliko Santos prevaziđe krizu do tada. Naravno, klupski čelnici, predvođeni Rolom, oduševljeni su ovim potezom.

Oduševljen je i fudbalski svijet jer je nekadašnji igrač Real Madrida, Mančester sitija i Milana pokazao da postoji i nešto više od pukog potpisivanja ugovora u današnjem fudbalu.

Fudbaler koji je upisao 100 nastupa za Brazil je dio Santosa bio od 1996. godine, kada je stigao u klub sa 12 godina, pa sve do odlaska u Real Madrid 2005. godine. Kasnije je igrao za Mančester siti, Milan, Gvanžu Evergrande, Atletiko Mineiro, Sivaspor i Basakšehir. Tokom karijere se dva puta vraćao na pozajmice u voljeni Santos.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC