• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija uopšte ne zaostaje za Hrvatskom po kvalitetu: Ali, Hrvatska je uvijek bila timski bolja i kompaktnija

Autor Pavle Knežević

Nekadašnji selektor Hrvatske, a sada Indije vjeruje da je Srbija apsolutni favorit protiv Škotske

 Igor Štimac Srbija Hrvatska poređenje EURO  Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Ljubitelji fudbala u Srbiji praktično i ne razmišljaju o večerašnjem duelu protiv Mađarske, već o utakmici sa Škotskom, ključnoj u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Pobjednik tog meča u Beogradu 12. novembra izboriće se za plasman na Euro, a tamo će igrati u grupi sa Engleskom, Češkom i svjetskim viceprvakom Hrvatskom. Iako mnogi misle da su "vatreni" daleko ispred "orlova", njihov bivši selektor Igor Štimac se ne slaže sasvim.

Štimac je u intervjuu za Sportske novosti pričao o predstojećoj utakmici, kao i eventualnom susretu Srbije i Hrvatske na Euru.

"Nije uopšte sporno da je individualni kvalitet na strani Srbije. Tehnički su jaki, imaju izvrsne pojedince. A mi smo uvijek od njih bili ekipno bolji, kompaktniji i uverljiviji. Škoti su, pak, ekipno jaki i tradicionalno nam 'ne leže', još nismo pronašli formulu za pobjedu protiv njih. Takvi timovi mogu da se pobijede isključivo čvrstinom, brzim dodavanjima, sa mnogo kretanja. Moraš da budeš bolji u tim dvobojima za drugu, ničiju loptu, moraš da budeš apsolutno fokusiran u svakom prekidu," rekao je Štimac.

Jasno je i da bi utakmica između Hrvatske i Srbije donijela i dodatni naboj.

"To je neizbježan element u takvim utakmicama. A za nas je dosad taj nacionalni naboj bio dodatni element motivacije i dao nam je ekstra kvalitetu u odnosu na protivnika. Ta strast bila nam je pogonsko gorivo", rekao je Štimac.

Kad je u pitanju duel Srbije i Škotske, sadašnji selektor Indije nema sumnju ko je tu favorit.

"Srbija, u to nema nikakve sumnje. Međutim, Srbi mogu da pobijede samo ukoliko shvate da sporom igrom ne mogu ništa da naprave. Moraju Škote da 'ubiju' ritmom, ne smiju da uđi u njihov 'mlin', treba da nametnu svoj tempo i svoju dinamiku igre. Bude li tako, onda u Beogradu neće biti iznenađenja. To je sastav prepun odličnih pojedinaca, ali još se na međunarodnom planu nisu definisali kao ekipa, uvijek im nešto nedostaje. Ali, gledajući pojedinačan kvalitet igrača, nimalo ne zaostaju za nama", rekao je Igor Štimac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC