• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se brzo vratila na staro: Mađari se branili i odbranili, "orlovi" pali na "Marakani"

Autor Nebojša Marković

Selekcija Ljubiše Tumbakovića upisala drugi poraz u Ligi nacija.

 Srbija se brzo vratila na staro: Mađari se branili i odbranili, "orlovi" pali na "Marakani" Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije odradili su veliki posao pobedom u Norveškoj i plasmanom u finale, ali su se vrlo brzo nakon toga vratili "starim navikama". Slaba partija u Beogradu rezultirala je u drugom porazu u Ligi nacija.

SRBIJA - MAĐARSKA 0:1
/Kenjiveš 20/

Možda će vas zanimati

Igra Srbije u Norveškoj je u sredu bila toliko dobra da se o njoj pričalo sve do nedelje i meča protiv Mađarske, ali sada će ta euforija sigurno splasnuti.

"Orlovi" nisu uspeli da upišu pobedu u Ligi nacija ni u trećem meču, pa su posle poraza od severnih komšija ostali na samo jednom osvojenom bodu i jednom postignutom golu.

Srbija jeste promenila šestoricu u odnosu na dobitnu kombinaciju iz Osla, ali nije da je Mađarska rival od kojeg bi trebalo da se ovako gube bodovi.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića je odigrala vrlo slabo prvo poluvreme, u drugom uspela da malo živne i čak pogodi stativu preko debitanta Dušana Vlahovića, ali na kraju ništa nije bilo dovoljno ni za bod.

Igra Srbije je u napadu često bila spora i predvidljiva, a Luka Jović u timu delovao je daleko bezopasnije nego što bi se to očekivalo od napadača Real Madrida.

Na kraju se ispostavila da je Srbija izgubila baš onako kako to najčešće čini - svojim greškama. Ona iz 20. minuta bila je dovoljna da donese pogodak Norberta Kenjiveša za, ispostaviće se, dovoljnih 0:1.

Posle tri kola, Srbija će za opstanak u B diviziji Lige nacija morati da se bori već u Turskoj pošto je situacija na tabeli sada sledeća: Rusija 7, Mađarska 6, Turska 2, Srbija 1.

Izvor: MN PRESS

U Ž I V O

KRAJ MEČA, 1:0 POBEDA MAĐARSKE

90' - Još tri minuta nadoknade vremena.

86' - Nema gola, nema ni penala za Srbiju! Gudelj je izveo slobodnjak sa strane direktno u gol, golmanu Mađarske je ispala lopta, niko od naših nije uspeo da je "ćušne" u gol, a i Pavlović je tamo, ali sudija pokazuje da nema penala. Usporeni snimak pokazuje da je bio povlačen za dres s leđa!

80' - Saša Lukić dobija žuti karton, a sve nakon faula koji je došao slučajno nakon slabog dodavanja Pavlovića. Šteta, nepotrebna opomena.

79' - Opet Vlahović! Centaršut ponovo Mladenovića sa leve strane, a debitant je najviši u skoku, ali ne uspeva da ozbiljnije zapreti jer lopta odlazi pored gola. Jović nije tamo mogao da stigne do nje... Ponestaje vremena "orlovima".

75' - Vlahović, stativa! Kakva prilika sada za "orlove" posle napada na levoj strani, centrirao je Mladenović, a mladi napadač je bio jako blizu pogotka u prvom meču za Srbiju!

Izvor: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic, Srdjan Stevanovic/Getty Images Europe

73' - Salaji oštro faulira Lukića i dobija žuti karton defanzivac Mađarske.

--- Turci su izjednačili protiv Rusije na 1:1 u okviru naše grupe. Strelac je bio Kenan Karaman. ---

66' - Debi za Dušana Vlahovića! Umesto Gaćinovića je ušao na teren mladi napadač Fiorentine. Ofanzivna izmena Tumbakovića.

61' - Velika prilika za Mađare. Nemanja Nikolić je prošao po desnoj strani, centrirao je samog Filipa Holendera, ali fudbaler Partizana ne uspeva da zatrese mrežu, neprecizno je šutirao.

58' - Gaćinović u šansi! Lepa lopta preko odbrane Mađarske od strane Lukića, a Mijat iz prve pokušava u padu, ali loše zahvata loptu... Srbija je malo živnula u nastavku.

56' - Nova gužva posle kornera, pokušao je posle nekoliko odbitaka i Pavlović, ali i njegov šut je blokiran i lopta odlazi ponovo u korner. Ne uspeva Srbija da izjednači.

55' - Gaćinović, opasno je! Gužva posle kornera Tadića, a fudbaler Hofenhajma u padu uspeva da samo pogodi nekog od igrača Mađarske za novi korner.

50' - Radonjić je mogao bolje u ovoj tranziciji "tri na tri", ušli su igrači Srbije u šesnaesterac, ali njegovo dodavanje sa leve strane u sredinu nije bilo dovoljno kvalitetno i Mađari uspevaju da naknadno reše problem i sačuvaju svoj gol. Nismo uspeli ni da uputimo udarac ovom prilikom.

48' - Strahinja Pavlović je zaradio žuti karton zbog oštrog starta nad Kenjvešom. Zbog toga neće igrati protiv Turske u sredu.

46' - Nemanja Radonjić je ušao umesto Adema Ljajića, a Saša Lukić umesto Luke Milivojevića - počelo je drugo poluvreme. Takođe, Filip Holender je u timu Mađarske zamenio Hangju.

Izvor: MN PRESS

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Loša partija Srbije, nismo imali nijednu pravu ozbiljnu šansu u ovih 45 minuta. Mađari su iskoristili našu grešku da dođu do 0:1, kada je Kenjveš na debiju postigao gol. Moraćemo bolje u nastavku...

43' - Nema penala za Mađarsku! Jedan igrač gostiju je pao u šesnaestercu, ali tek nakon što se rešio lopte i potom odbio od Milenkovića, ali sudija kaže da nema govora o jedanaestercu. Sve je čisto.

36' - Gazdag dobija žuti karton. Jak udarac za Nemanju Gudelja mu je doneo javnu opomenu.

34' - Kalmar sa blizu 30 metara ozbiljno preti! Jak udarac u okvir gola koji Rajković odbija u stranu. Ostaje 1:0 za Mađarsku.

--- Rusija je povela protiv Turske 1:0 u našoj grupi. Sa trenutnim rezultatima, tabela bi izgledala ovako posle 3. kola: Rusija 9, Mađarska 6, Turska 1, Srbija 1. ---

28' - Tadić je morao bolje! Otvorila se šansa za Srbiju posle brzog dodavanja Jovića, malo je umakao odbrani, ali je dve stvari mogao bolje - udarac sa 18 metara nije bio dovoljno snažan, a delovalo je i da je kapiten Ajaksa mogao da "povuče" loptu još malo unapred...

24' - Sjajan dribling Tadića na desnoj strani, ulazio je sa boka unutra, ali njegov pas u šesnaesterac ne nalazi nijednog igrača Srbije.

20' - MAĐARSKA VODI 1:0! Strelac je Kenjveš, ali posle greške Mijata Gaćinovića. Hteo je da vrati loptu u odbranu, nije to dobro učinio i Mađari su stigli do šanse koju na kraju nije uspeo da spreči ni Pavlović, ni istrčali golman Rajković.

Izvor: MN PRESS

14' - Već pet faulova Mađarske, oštro su ušli u meč.

11' - Nemanja Gudelj šutira sa 25 metara, prvi udarac u okvir gola, ali siguran je Gulači na golu Mađarske.

10' - Strahinja Pavlović odlično reaguje i zaustavlja napadača Mađarske! Milenković je napravio grešku i izgubio loptu, Mađari su odmah pokušali da stignu u šesnaesterac i bilo bi jako opasno da štoper Monaka nije odlično reagovao.

5' - Lagan početak meča, Srbija uglavnom ima loptu u svojim nogama, ali i dalje ništa konkretno u uvodnim minutima meča.

1' - Utakmica je počela!

20.38 - Rezervisti Srbije su na "Zapadu", sa te tribine će posmatrati meč zbog pravila oko bezbednosti u vreme pandemije. 

20.29 - Jedan zanimljiv podatak pred početak utakmice. Četiri igrača u sastavu Mađarske su rođena na teritoriji Srbije - Nikolić je rođen u Senti, kao i Adrijan Seke, Filip Holender je iz Kragujevca, dok je Norbert Kenjveš iz Bačke Topole.

20.03 - Ovo su Tumbine opcije za ulazak sa klupe: Rockov, Dmitrović, Maraš, Lukić, Ristić, Maksimović, Katai, Đuričić, Zdjelar, Radonjić, Mitrović, Vlahović.

19.38 - Ovo je sastav Mađarske, naš Nemanja Nikolić počinje meč u napadu, dok je Partizanov Filip Holender na klupi:

Gulači - Botka, Lang, Salaji - Beše, Gazdag, Nađi, Kalmar, Hangja - Konjiveš, Nikolić

19.30 - Šest promena u timu Srbije u odnosu na meč sa Norveškom. U prvoj postavi nisu Lazović, Ristić, Nemanja Maksimović, Đuričić i Mitrović. Očekivana pošteda za pojedince.

19.20 - Poznat je sastav Srbije, ovo je Tumbakovićevih 11: Rajković – Milenković, Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Mladenović – Tadić, Ljajić, Jović.

N A J A V A

Selekcija Ljubiše Tumbakovića u odličnom raspoloženju dočekuje ovaj susret nakon trijumfa u Oslu, a sada "orlovima" preostaju još dva meča u ovom ciklusu.

Srbija večeras protiv Mađarske želi da upiše prvu pobedu u ovoj sezoni Lige nacija, posle poraza u Rusiji (1:3) i remija protiv Turske u Beogradu (0:0).

Posle toga će uslediti i meč protiv Turske na gostovanju u sredu, ali pre toga, potrebno je da Srbija nastavi sa dobrim partijama i možda čak upiše drugu pobedu ove sedmice.

Za očekivati je da će "orlovi" večeras istrčati u izmenenom sastavu, da će pojedini glavni igrači dobiti poštedu, a neki drugi priliku za dokazivanje.

Ovaj meč protiv Mađara je važan i za skupljanje bodova za FIFA rang listu, kako bi Srbija mogla da obezbedi mesto u drugom šeširu pred decembarski žreb za kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo.

Pratite uživo dešavanja sa meča koji na stadionu "Rajko Mitić" počinje od 20.45.

Uskoro očekujemo i sastave timova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC