• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je Begović napustio kamp reprezentacije!

Autor mondo.ba

Golman Bornmauta ne ide sa "zmajevima" u Poljsku.

 Asmir Begović napustio kamp BIH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Asmir Begović poslije duela BIH i Poljske u Zenici iznenada je napustio kamp reprezentacije i vratio se u Englesku.

Golman Bornmauta ne ide sa „zmajevima“ u Poljsku gdje će BiH u četvrtak u Vroclavu igrati meč četvrtog kola Lige nacija.

Možda će vas zanimati

 Portparol FSBIH Slavica Pecikoza potvrdila je za sarajevske medije da je Begović napustio kamp reprezentacije i istakla da nije bilo nikakve drame, već je to učinio nakon razgovora sa selektorom Dušanom Bajevićem.

"Razgovarao je sa selektorom i donio odluku da ode. Moram odmah naglasiti da nije bilo nikakve drame u vezi sa tim. On je izrazio želju da se vrati klupskim obavezama, selektor mu je to dozvolio", navela je Pecikoza.

Razlog Begovićevog odlaska je činjenica da su „zmajevi“ ostali bez šanse da se plasiraju na EURO, te moguće komplikacije sa povratkom u Veliku Britaniju.

"Begović nije pobjegao, kako to neki žele da predstave. Najveći razlog je taj da se BiH nije plasirala na Euro. Možda je on očekivao da će braniti protiv Holandije, ali mu duel sa Poljacima nije važan, niti u jednom smislu i zbog toga je izrazio želju da ode. Ne opravdavamo ga, ali svako ima pravo da bira", rekao je izvor iz FSBIH za „Radio Sarajevo“.

"Begović je napravio procjenu da mu je bolje vratiti se u Englesku, nego ponovo sjediti na klupi. On se boji situacije sa COVID-19 i strah ga je da se sve ne zakompllikuje, da neće moći uhvatiti avionsku vezu sa Velikom Britanijom. Zato je donio odluku da razgovara sa Bajevićem i dobije dozvolu da ode. Da li je to opravdano da leti ranije i ode iz kampa, ne želim ulaziti u taj detalj. Nas sada čeka važan meč  u Poljskoj, a bez Begovića ćemo sigurno moći, jer Šehić brani u sjajnoj formi", dodao je izvor iz FSBIH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC