• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buran derbi u Humskoj: Zvezda poklonila gol, Partizan penal!

Autor Milutin Vujičić

Bez pobednika u 163. "večitom" derbiju između Partizana i Zvezde.

 UŽIVO vječiti derbi Partizan Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Po greška na obe strane i podela bodova u 163. epizodi rivalstva najvećih srpskih klubova.

Prvi poklon delo je mladog Erakovića, koji je u petom minutu pogrešio i omogućio Stevanoviću da u nastavku postigne gol za Partizan, dok se za kiks "revanširao" Jojić u 74. minutu kada je napravio penal nad Sanogom.

Siguran izvođač jedanaesterca bio je Aleksandar Katai, a meč je obeležila i napetost, posebno nakon izjednačenja, tako da smo videli 11 žutih i jedan crveni karton.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

Više razloga da žali za rezultatom imaće crno-beli pošto su skoro 70 minuta imali prednost i dobro je čuvali igrom iza lopte, ali je gužva posle kornera omogućila Zvezdi da izjednači i ostane neporažena i posle 11 kola Superlige.

Sve je počelo tako što je mladi štoper Eraković "prodao" loptu, ona je došla do Sume, potom je Asano u nastavku akcije dodao do Stevanovića koji se lepo namestio i pogodio.

Pojačala je Zvezda intenzitet, imala dobar prekid i napad po levoj strani, ali je Partizan imao najbolju šansu preko Lazara Markovića koji je rano zamenio Sumu zbog povrede oka.

U finišu poluvremena probao je Falćineli glavom, ali je šutnuo malo pored stative.

Zvezda je startom drugog dela pogodila i stativu preko Gobeljića, dok su izmene koje je napravio Stanković definitivno donele "osveženje". Ipak, gol nije bio posledica toga nego neopreznosti Jojića koji je za dres vukao Sanoga, pa je arbitar Simović pokazao na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo Katai i pogodio, da bi se posle toga rasplamsale strasti. Videli smo mnogo oštrih duela i mnogo kartona, a na kraju i veliku šansu za Asana da petom reši meč.

Na kraju podela bodova, ujedno i najčešći rezultat u "večitim" derbijima - 1:1.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Banjak, S. Marković (od 88. Vitas), Urošević - Natho (od 62. Smiljanić), Zdjelar, Jojić (od 88. Obradović), Suma (od 16. L. Marković), Stevanović (od 62. Lutovac) - Asano.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić (od 68. Gajić), Degenek, Eraković, Rodić - Nikolić, Sanogo, Ben (od 68. Pavkov), Katai (od 89. Petrović), Gavrić (od 46. Spiridonović) - Falćineli (od 83. Vukanović).

Meč je sudio Novak Simović.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ!

90+3' - Crveni karton za Sanoga zbog dva žuta.

90' - Još pet minuta!

89' - Asano!

Velika šansa za Japanca, prošao je po desnoj strani Lutovac, uputio centaršut, alAsano petom pokušava iz prve. Bio je za malo neprecizan! 

U nastavku i šansa za Spiridonovića, a onda Petrović menja Kataija.

88' - Vitas je na terenu umesto Markovića, a Jojića menja Obradović.

85' - Novi karton! Sada je i Gajić dobio žuti zbog prigovora. Ukupno 11 igrača u beležnici.

83' - Vukanović u igri umesto Falćinelija.

78' - Žustro je na terenu, padaju žuti kartoni zbog nervoze. Posle faula Pavkova i on je opomenut, malo posle toga je i Eraković završio u beležnici sudije.

75' - GOOOL! KATAI! 1:1!

Izjednačila je Crvena zvezda posle penala, mnogo je besan Stanojević.

74' - Penal za Zvezdu!

Oboren je Sanogo, povukao ga je Jojić.

73' - Katai!

Pokušava sam igrač Zvezde, kada već ne funkcioniše timska igra, nanizao je nekoliko.

68' - Pavkov u igri umesto Bena, a Gajić ulazi umesto Gobeljića.

62' - Probao je Banjak posle kornera, a sada dve izmene Stanojevića. Smiljanić menja Natha, dok Lutovac ulazi umesto Stevanovića. U međuvremenu žuti karton za Lazara Markovića zbog faula kraj aut-linije nad Degenekom.

60' - I četvrti žuti karton za Zvezdu, sada oštro startuje Gobeljić na Markoviću.

54' - Loše dodavanje Stojkovića, probao je da ga iznenadi Katai, ali bio je to preslab udarac.

52' - Gobeljić! Stativa!

Odlična lopta Spiridonovića iza odbrane Partizana, sjajno se snašao Gobeljić, iz drugog pokušaja je pogodio stativu, a možda je mogao i da doda za Bena...

46' - Odmah promena, Spiridonović je zamenio Gavrića koji nema snage za više.

45+2' - Falćineli!

Najveća šansa za Zvezdu do sada, Falćineli je išao na loptu posle prekida Kataija, zakačio ju je pre svih, ali ide lopta malo pored gola. To bi bilo i sve od prvog poluvremena...

45' - Još četiri minuta nadoknade!

43' - Asano!

Oslobodili su se crno-beli, prete sada i preko Japanca, ali pored gola.

42' - Marković!

Najbolja šansa za Partizan od gola, istrčao je u kontru posle pasa Natha, pre toga je Zvezda tražila faul, ali ga je u duelu dobio Eraković i iskupio se za kiks.

39' - Jojić u šansi... Bila je ovo dobra prilika za Partizan posle velike greške Bena, koji igra centralnog veznog (?), krenuo je Jojić u kontru, probao da se namesti, ali bio je to vrlo slab udarac. Problem za Partizan je što se i Marković žali na povredu.

35' - I treći žuti za Zvezdu - Katai posle izgubljene lopte faulira Markovića. Nakon tog talasa Zvezde posle primljenog gola sada zatišje, ogroman problem u veznom redu ima Stanković. 

30' - Još jedan žuti za Zvezdu, sada je Sanogo nagazio Markovića za karton.

25' - Katai odlično preko odbrane za Falćinelija, ali Stojković izlazi na vreme i uzima loptu!

Nakon što je Suma izašao iz igre, a ušao Marković, sada je bivši igrač Liverpula na mestu napadača dok je Asano na levom krilu.

22' - Prvi žuti karton - Dijego Falćineli je laktom udario Natha u skoku.

17' - Katai je lepo prošao po levoj strani, poslao loptu ka Falćineliju, ali nema šuta na kraju. Zvezda je podigla nivo igre, ali Partizan je taj koji ima prednost posle greške na samom početku meča. I posle toga dobar pritisak Zvezde, napadi sa svih strana!

16' - Dobra kombinacija Zvezde posle kornera, Ben je napravio blok, lopta je na kraju stigla do Degeneka koji loše šutira nogom.

Izvor: MN PRESS

15' - Najbolji napad Zvezde do sada, probili su po levoj strani, Nikolić je dodao za Rodića, ali pas na pet metara nije bio istog kvaliteta. Suma ne može, menja ga Marković!

10' - Suma ima problem sa okom, imao je duel sa Sanogom i muči se zbog toga, moraće lekarska ekipa da mu ukaže pomoć.

5' - GOOOL! VODI PARTIZAN! STEVANOVIĆ! 1:0!

Velika greška mladog Erakovića i to Partizan odmah koristi. Uspeo je da pas preseče Suma, potom je lopta stigla do Stevanovića, a mladi ofanzivac Partizana je zastao, lepo naciljao i iskoristio što je Borjan bio van gola.

Veliko slavlje Stanojevića!

3' - Zanimljiv, energičan početak, deluje da je Simović dopustio malo grublju igru.

1' - Meč je počeo! Ispred stadiona se čuju navijači Partizana koji pevaju pesmu svojim miljenicima.

- Sve je spremno!

Izvor: Arena Sport/Screenshot

- Ivica Iliev naglasio je pred derbi da očekuje dosta golova baš zbog toga što neće biti pritiska sa tribina.

"Svaki klinac koji razmišlja o svojoj karijeri ono o čemu razmišlja je da postigne gol pred svojim navijačima. Ipak, bili smo svedoci Lige šampiona, a baš to igranje bez publike donelo je dobar fudbal. Možda baš zbog toga sada budemo imali efikasan derbi", rekao je Iliev, a onda se osvrnuo na to što Crvena zvezda dominria u ligi, ali ne uspeva da dođe do pobeda u derbijima.

"To je možda i kompleksno, a možda i ne. Ja možda imam odgovor, a možda i ne, a možda ga i svi znamo. Ali možda nije ni trenutak da ga kažem. Ja bih voleo da ovaj derbi prođe kao prethodna četiri", zagonetan je Iliev.

- Još deset minuta do početka derbija!

- Situacija ispred stadiona, navijača naravno nema. Mirno, policija na svojim mestima.

- "Predsednik Vučelić je stabilno, ali postoji rizik. Svaki dan je sve bolje i bolje i to je sve što mogu da kažem...", poručio je Miloš Vazura za Arenu Sport uz poruku da su želeli ranije da završe prelazni rok, međutim nisu uspeli.

"Sa svima je bilo teško dogovoriti se, tako funkcioniše fudbal. Da je bilo lako dogovorili bismo se 20 dana ranije. Sve smo ih kontaktirali još 1. septembra, ali nismo uspeli odmah da završimo. Jojić se dogovarao sa Bašakšehirom dugo, a kontaktirali smo ga na primer 5. septembra. Takva je situacija i sa drugim igračima".

Procena derbija?

"Očekujem pozitivan rezultat po Partizan, očekujem pobedu. Mislim da smo dobro spremni, raspoloženi, nažalost nemamo prednost domaćeg terena, to je veliki minus i za fudbal, verujem i za Zvezdu i za nas".

- Ovako je na sat vremena pre početka u Humskoj.

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

- Sve je mirno na beogradskim ulicama, javlja Arena Sport.

- Izašli su sastavi!

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Banjak, Marković, Urošević - Natho, Zdjelar, Jojić, Suma, Stevanović - Asano.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Eraković, Rodić - Nikolić, Sanogo, Ben, Katai, Gavrić - Falćineli.

Na klupi Partizana šansu čekaju Stevanović, Vujačić, Vitas, Stojković, Pavlović, Vitas, Ostojić, Štulić, Obradović, L. Marković, Lutovac, Smiljanić.

Na klupi Zvezde su Popović, Gajić, Pankov, Pavkov, Milunović, Petrović, Simić, Hajdin, Spiridonović, Vukanović i Krstović.

- Zvanične sastave očekujemo oko 16 časova, a za sada možete da pročitate MONDO prognoze ko će igrati za Partizan i Crvenu zvezdu. Biće iznenađenja...

- Meč će suditi Novak Simović iz Lovćenca.

- Ne bi ni Dejan Stanković bio zadovoljan bodom, želi pobedu protiv Partizana.

- Aleksandar Stanojević je pred meč govorio da je remi protiv Zvezde za njega malo!

- Tek jednom u istoriji je "večiti" derbi odigran bez prisustva navijača i bolje ga se seća Zvezda.

- Do sada je samo jedan susret u istoriji odigran 18. oktobra i po boljem ga pamti Partizan.

- Do sada su odigrana 162 "večita" derbija (susreti samo u prvenstvu se broje), a uspešnija je Crvena zvezda koja ima 64 pobede. Partizan je trenutno na 47, dok je 51 put  bilo nerešeno. Ukupno je odigrano 255 utakmica Crvene zvezde i Partizana, a crveno-beli imaju 109 pobeda, crno-beli 82, dok je bez pobednika bilo 64 puta.

- Utakmica počinje u 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Anketa

Ko će pobediti u 163. "večitom derbiju"?

  • Partizan

    32% (16)

  • Crvena zvezda

    60% (30)

  • Biće nerešeno

    8% (4)

Ko će pobediti u 163. "večitom derbiju"?

Rezultati

N   A   J    A    V   A

Nismo navikli da se najveća utakmica srpskog fudbala igra u tišini, ali ovoga puta mora tako. Zbog pandemije korona virusa, tek drugi put u istoriji, "večitom" derbiju neće prisustvovati navijači, ali to ne sme da bude izgovor igračima Partizana i Crvene zvezde.

Utakmica počinje u 17 časova u Humskoj, a kao i pred svaki dvojboj najveća dva srpska kluba nemoguće je prognozirati ko je favorit.

Zvezda je u sjajnoj formi i ima učinak od deset pobeda iz isto toliko mečeva u Superligi, dok je Partizan bolje igrao prethodne derbi susrete i nije primio gol na prethodna četiri meča. Uz to, na klupu se vratio Aleksandar Stanojević koji je "specijalista za derbije".

I ovoga puta će presuditi bolja koncentracija, manje grešaka i više inspiracije, a nadamo se da ćemo gledati dobar fudbal.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC