• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda poručila: Ovaj podatak jasno pokazuje koliko smo bili bolji u derbiju!

Autor Nikola Lalović

Na 163. "večitom derbiju" videli smo remi sa kojim izgleda nije zadovoljna nijedna strana.

 Zvezda poručila: Ovaj podatak jasno pokazuje koliko smo bili bolji u derbiju! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prvo primila gol, pa je potom izjednačila iz penala i na kraju zadržala osam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala posle derbija. 

Dok su se obe strane žalile na suđenje, treneri su iskazivali nezadovoljstvo pojedinim stvarima u igri svoje ekipe. Ipak, na zvaničnom sajtu Crvene zvezde sada se našao tekst u kome se detaljno objašnjava dominacija Crvene zvezde u meču sa Partizanom. 

Možda će vas zanimati

Iz redova šampiona Srbije se poručuje da je ogromna prednost u posedu lopte jasan pokazatelj bolje igre crveno-belih i dominacije u ovom meču. 

Saopštenje prenosimo u celosti. 

"Poznato je da večiti derbi sa sobom nosi dodatni pritisak. Upravo zbog te okolnosti naš stručni štab može da raduje činjenica da su crveno-beli momci tokom čitavog duela imali posed lopte 69% dok je večiti rival ostao na 31%. Taj podatak dovoljno govori o odnosu snaga na terenu i dominaciji koju je Crvena zvezda prikazala na sinoćnoj utakmici.

Konstantna igra našeg tima i lopta u nogama koju su izabranici Dejana Stankovića imali u znatno većem delu duela, jasan je pokazatelj snage našeg tima. U prilog tome govori i činjenica da su odličan procenat u posedu lopte imali kako u prvom poluvremenu, tako i drugom delu igre. Naši momci su za jedan procenat bili uspešniji u prvih 45 minuta u odnosu čitav duel, tačnije imali posed lopte u prvom poluvremenu koji je iznosio je 70% naspram rivalovih 30%.

Dominacija naših prvotimaca nastavljena je i u drugom delu igre kada su crveno-beli bili samo za jedan procenat manje uspešni u odnosu na prvo poluvreme i imali posed lopte 69%. Procenti iz oba dela igre najbolje govore o konstantnom i dominantnom izdanju našeg tima, kojem je nedostajalo malo sreće u završnici kako bi rezultat na semaforu bio realan.

Najveći posed na sinoćnoj utakmici naši igrači imali su od 45. do 60. minuta duela i to 77%, što jasno pokazuje da je četa Dejana Stankovića u drugo poluvreme ušla sa jasnim ciljem i željom da u što kraćem vremenskom periodu dođe do izjednačenja.

Kako bi celokupna slika igre fudbalera našeg tima bila još jasnija treba napomenuti i dodavanja. Crveno-beli su bili neuporedivo bolji i na tom polju od večitog rivala. Puleni Dejana Stankovića upisali su 584 dodavanja od toga 507 preciznih, tačnije imali su 87% uspešnih dodavanja u odnosu na 71% večitog rivala. Međutim kada se uzme u obzir činjenica da je naš protivnik imao više od duplo manje dodavanja- ukupno 283, a od toga 202 uspešna, ovaj podatak još više dobija na značaju", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC