• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji u Premijer ligi, a fudbal nije njegov sport: O njemu danas priča Engleska

Autor mondo.rs

Neverovatan splet okolnosti doveo je do toga da Maks Kilman bude igrač Vulvsa.

 Maks Kilman Najbolji u Premijer ligi, a fudbal nije njegov sport: O njemu danas priča Engleska Izvor: Getty Images/Jan Kruger, JAN KRUGER/GETTY IMAGES EUROPE

Čovek koji je dosta dugo bio na fudbalskim marginama sinoć je bio najbolji igrač meča odigranog u Premijer ligi. Reč je o Maksu Kilmanu, defanzivcu koji nosi dres Vuvlerhemtpona.

Ovaj fudbaler je veći deo života proveo u niželigaškom Mejdenhejmu, a zanimljivo je da je stigao i do reprezentacije Engleske, ali u futsalu!

Možda će vas zanimati

Znači, fudbal mu nije primarni sport? Izgleda da je tako.

Dok je igrao za Mejdenhejm, ekipu čiji je dres nosio i u mlađim kategorijama, Kilman je redovno nastupao za futsal tim Helvetika, što ga je kasnije dovelo i do reprezentacije Engleske. Tamo ga je primetio Vulverhempton.

Kada je kao dečak napustio Fulamovu akademiju, pronašao je svoju novu ljubav. Manji teren, manji golovi i veća ljubav prema sportu zadržali su ga u futsalu, gde je pravio dobre rezultate.

Debitantski nastup u Premijer ligi prethodne sezone značio je da Maks piše istoriju. Nikada pre njega neki futsal reprezentativac Engleske nije zaigrao u eliti, a on je ove sezone veoma dobar na najvišem nivou.

Nije ga bilo na terenu u prva dva meča, presedeoo je na klupi naredna dva, a u poslednja dva susreta je odigrao svih 180 minuta. Prvo 90 u pobedi nad Fulamom, pa 90, uz asistenciju i nagradu za najboljeg igrača meča u pobedi na Lidsom.

Maks Kilman ima tek 23 godine, a već je stigao da bude proglašen netalentovanim u Fulamu, zaigra u petoj ligi, bude pozajmljen u osmu, upiše nastupe za futsal selekciju i počne da igra Premijer ligu. Može li još nešto?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC