• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ubijate narod, neću da ćutim o tome": Fudbaler Junajteda se vratio iz svlačionice i poslao snažnu poruku svojoj zemlji!

Autor Dragan Šutvić

Igalo je iz svlačionice opet otišao na teren "Parka prinčeva" i priznao da ne može da uživa u pobjedi. "Ovaj dan će ući u istoriju po sramoti", rekao je.

 Igalo Mančester junajted narod u Nigeriji poruka Izvor: Twitter/ighalojude

Iako je sa Mančester junajtedom ostvario veliku pobjedu na pariskom "Parku prinčeva", nigerijskom fudbaleru Odionu Igalu (31) nije bilo do slavlja u utorak uveče.

On je poslije utakmice uzeo telefon, izašao na teren i po kiši snimio emotivan video klip u kojem pruža podršku svojim zemljacima, koji u glavnom gradu Nigerije, Lagosu, protestuju protiv policijske brutalnosti.

Na dan kada u toj državi od oko 200 miliona stanovnika traju protesti, Igalo je poslao snažnu poruku:

"Tužan sam i ne znam odakle da počnem. Nisam tip koji priča o politici, ali ne mogu više da ćutim o tome šta se događa u mojoj domovini, Nigeriji. Imam poruku za našu vladu – vi ste sramota pred čitavim svijetom zbog ubijanja svojih građana, slanja vojske na ulice da ubija nenaoružane demonstrante jer protestuju za svoja prava", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Protesti protiv akcija policije traju u Lagosu već dvije nedjelje, a najveći svjetski mediji javili su u utorak da je u predgrađu Leki bilo ranjenih i preminulih u akciji vojske. Gradski čelnik Babajide Sanvo-Olu najavio je da će pokrenuti akciju povodom toga.

"Danas, 20. oktobra 2020. vi ćete ostati upamćeni u istoriji. Naša vlada šalje vojsku na ulice da počne da ubija sopstvene građane. Sramota me je ove vlade. Umorni smo vas i ne mogu da trpim više. Pozivam britansku vladu, sve širom svijeta. Molim vas, vidite šta se vidi u Nigeriji jadnim građanima. Vlada ubija sopstvene građane. Pozivamo Ujedinjene nacije da reaguju"

"Šaljem poruku braći i sestri da ostanu bezbjedni, jer nas vlada ubija i nastaviće da ubijaju ako svijet ne bude pričao o ovome. Bog vas blagoslovio".

Pogledajte i poslušajte fudbalera. 

(mondo.rs)  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC