• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin sat vremena držao "tobdžije" u džepu: A onda, su izmjene kreirale preokret Arsenala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki fudbaler Srđan Grahovac, koji je ponikao u Borcu, bio je jedan od najzaslužnijih što je Rapid 60 minuta imao prednost protiv Arsenala na startu nove sezone Lige Evrope. A tada je reagovao Mikael Arteta, menadžer "tobdžija" i pravim izmjenama donio trijumf.

 Liga Evrope: Rapid Beč - Arsenal, Srđan Grahovac Izvor: Chris Hofer/Getty Images Europe

Arsenal je stigao do pobjede u Beču na početku ovogodišnje Lige Evrope, ali po prikazanoj partiji u četvrtak, Rapid je zaslužio najmanje jedan, ako ne i sva tri boda!

RAPID - ARSENAL 1:2 (0:0)

Možda će vas zanimati

Odličnu utakmicu odigrao je Srđan Grahovac, nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, posebno u defanzivnim zadacima u veznom redu.

Nekadašnji "borčevac" je poslije 15 minuta meča Grupe B na "Alijanc stadionu" u Beču zaradio žuti karton zbog prekršaja, ali je bio jedan od važnijih fudbalera na sredini terena, gdje su uglavnom zaustavljane "tobdžije".

Najbolju šansu u prvom dijelu za "zeleno-bijele" imao je Marsel Ricmajer, koji je s pet metara šutirao, ali je odlično odbranio golman Arsenala Bernd Leno.

Njemački čuvar mreže je početkom drugog poluvremena katastrofalno pogriješio, dodao loptu do Erkana Kare, koji je proslijedio do Tahijarhisa Fountasa, a Grk pogodio suprotan ugao - 1:0.

Kolašinac na terenu svih 90 minuta

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč u londonskom timu.

Leno je bio "kreator" nove šanse za Rapid nekoliko minuta kasnije kada je ponovo loše ispucao loptu, ali se potom "iskupio" odbranivši udarac napadača Bečlija Ricmajera.

Menadžer "tobdžija" Mikel Arteta, vidjevši da je vrag odnio šalu, napravio je nekoliko izmjena i uveo u igru Hektora Belerina i Pjer-Emerika Obamejanga, ali uprkos posjedu lopte gosti iz Londona su bili nemoćni pred srednjim redom austrijskog tima, kojim je "komandovao" nekadašnji igrač Borca.

Do 70. minuta kada je pogriješio golman Rapida Rihard Štrebinger, koji je zaplivao nakon centaršuta Nikolasa Pepea iz slobodnog udarca, što je iskoristio David Luiz i glavom pogodio nebranjenu mrežu - 1:1.

Četiri minuta kasnije, uslijedio je potpuni preokret Arsenala!

Obamejang je izbjegao ofsajd i na asistenciju drugog rezerviste Hektora Belerina, pospremio loptu u mrežu Rapida - 1:2.

Izvor: Chris Hofer/Getty Images Europe


Utakmici u Beču prisustvovalo je i oko 3.000 gledalaca, koji su poštovali mjere austrijske vlade s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa.

U drugoj utakmici ove grupe, norveški Molde je u Dandalku u Republici Irskoj stigao do pobjede, takođe poslije preokreta - 1:2 (1:0).

Irci su vodili golom Šona Mareja, ali je norveški tim u drugom dijelu stigao do tri boda zahvaljujući pogocima Estasa Huseina i Ohija Onojunfa.

GRUPA B

Rapid - Arsenal 1:2 (0:0)
/Funtas 51 - Luiz 70, Obamejang 74/

Dandalk - Molde 1:2 (1:0)
/Marej 35 - Husain 62, Omojuanfo 72 p/

TABELA: Arsenal 3, Molde 3, Rapid 0, Dandalk 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC