• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević objavio spisak "zmajića" za posljednju utakmicu: "Na raspolaganju imamo dobru ekipu"

Autor Dragan Šutvić

Meč sa Belgijancima nema rezultatski značaj za bh. reprezentativce

 U-21 reprezentacija BiH Belgija spisak Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Slobodan Starčević, selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je jutros spisak igrača za posljednju utakmicu kvalifikacija za EURO 2021, koju će njegovi izabranici odigrati protiv Belgije 17. novembra u Sarajevu.

Meč sa Belgijancima za bh. tim nema rezultatski značaj, obzirom da je u prethodnom kolu, porazom od Njemačke, ostao bez šansi da se nađe na kontinentalnoj fudbalskoj smotri.

Možda će vas zanimati

Na spisku su se našli: Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Filip Dujmović (Spartak Subotica), Nihad Mujakić (Hajduk Split), Đorđe Milojević (Borac), Azur Mahmić (Mladost), Adrian Leon Barišić (Osijek), Besim Šerbečić (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Amar Dedić (Red Bul Salcburg), Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Stefan Kovač (Čukarički), Mateo Marić (Široki Brijeg), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ševkija Resić (Novi Pazar), Milan Savić (Čukarički), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski) i Nardin Mulahusejnović (Koper).

"Raduje nas da su igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Njemačkom standardni i sigurno je da ćemo imati dobru ekipu na raspolaganju. Ima tu nekoliko promjena. Golman Adnan Kanurić je u međuvremenu ostao bez kluba, pa smo pozvali Dujmovića koji u kontinuitetu brani za Spartak i u dobroj je formi. U vezni red se vraća Kovač koji je zbog povrede propustio prošlo okupljanje. Zbog tri žuta kartona nećemo imati na raspolaganju Ermedina Demirovića, pa smo pozvali Husejnovića koji se nametnuo svojom efikasnošću u prvenstvu Slovenije", rekao je Starčević.

Mladi reprezentativci BiH pripreme za meč sa Belgijom počeće 9. novembra.

Utakmica BiH – Belgija igraće se 17. novembra od 18.15 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu.

Poslije sedam odigranih kola na tabeli grupe vodi Njemačka sa 15 osvojenih bodova. Slijede Belgija sa 13 bodova, Bosna i Hercegovina sa osam, Moldavija sa sedam i Vels sa šest i utakmicom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC