• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Roj Kin tukao Fjortofta, a Norvežanin molio da ga ne kažnjavaju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prije 25 godina igrao se mnogo drugačiji fudbal.

 Roj Kin Jan Age Fjortoft sukob 1995 Mančester junajted Midslbro Izvor: Laurence Griffithsÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ/Laurence Griffithsÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ

Današnji fudbal umnogome se razlikuje od onoga koji se igrao prije dvije ili tri decenije.

Ne samo zbog brzine, mnogo veće pažnje koja se danas posvećuje fizičkoj kondiciji i drugačijeg taktičkog pristupa fudbalu, već i zbog potpuno drugačijeg, reklo bi se „muškog“ stila igre koji je tada bio prisutan u najjačim ligama.

Možda će vas zanimati

Dokaz za to je i situacija koja se odigrala na današnji dan prije tačno 25 godina, kada su se na utakmici Midslbroa i Mančester junajteda sukobili Roj Kin i Jan Age Fjortofta.

Prgavi Irac tada je iznerviran žestokim duelom opalio "krošeom" Norvenžanina u glavu, ali za razliku do današnjih reakcija kada igrači često simuliraju prekršaj i kod najmanjeg kontakta Norvežanin nije mnogo mario za to.

Tačno dvadeset pet godina poslije ovog incidenta Norvežanin se prisjetio ovog duela na tviteru i prokomentarisao dešavanja na terenu, ali i otkrio šta se dešavalo poslije toga.

Ne samo da nije zamjerio Kinu na udarcu koji mu je uputio, već je čak molio Fudbalski savez Engleske da ga ne kazni prestrogo!

"Nema glume. Nema onog 'moraš da ga isključiš'. Tri dana kasnije potpisao sam pismo kojim smo od FA tražili da ne budu strogi prema Kinu. Nakon završetka sezone porodice Fjortoft i Kin sreli su se slučajno na odmoru u jednom rezortu. Bez problema", napisao je Fjortoft.

Bivši fudbaler Svindon tauna, Midslbroa, Šefild junajteda, Ajntraht Frankfurtai još nekoliko klubova i ranije, tokom prethodnih godina se prisjećao ovog incidenta uz komentar da su to bili „dani kada su muškarci bili muškarci“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC