• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar slavio u derbiju protiv Zrinjskog i "gurnuo" Borac na treće mjesto

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Minimalno slavlje domaćina na "Grbavici".

 Željezničar - Zrinjski 1:0 m:tel Premijer liga BiH zaostala utakmica 6. kola Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

U zaostaloj utakmici 6. kola m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Željezničara minimalnim rezultatom 1:0 porazili su mostarski Zrinjski, a gol odluke postigao je Frane Ikić u 71. minutu.

Osmom ovosezonskom pobjedom, sarajevski "plavi" preuzeli su drugu poziciju od Borca, te sada imaju četiri boda manje od gradskog rivala Sarajeva.

Upravo će sarajevski rivali naredne srijede igrati veliki derbi, dok će Zrinjski igrati sa Širokim Brijegom, čime će konačno biti kompletirane sve odgođene utakmice, koje su prolongirane zbog nastupa bh. klubova u Evropi.

ŽELJEZNIČAR - ZRINJSKI 1:0 (0:0)
/Ikić 71/

Možda će vas zanimati

Utakmica na "Grbavici" počela je minutom ćutanja, kojom je odata počast nedavno preminulom Sakibu Malkočeviću.

Sjajna prilika za domaće viđena je već u trećem minutu susreta. Semir Štilić sjajno je šutirao u rašlje, ali je Antonio Soldo još ljepšom intervencijom osujetio vođstvo Željezničara.

Narednih 20-ak minuta proteklo je bez većih uzbuđenja, a onda je na isteku pola sata igre Mario Tičinović opasno zaprijetio. Uputio je centaršut, koji se zamalo pretvorio u vođstvo gostiju. Ipak, lopta je otišla pored gola.

Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

U 55. minutu viđeno je prvo veće uzbuđenje u nastavku. Samir Bekrić je pokušao iz slobodnog udarca, ali šutirao je direktno u Soldu.

Uzvratili su gosti šest minuta kasnije. Nakon centaršuta Josip Ćorluke, Josip Ivančić bio je "kratak" i propala je dobra prilika za vođstvo.

Ivan Enin imao je najbolju šansu za Mostarce. Fenomenalno je šutirao sa više od 20 metara, ali se pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Kada nisu uspjeli gosti, jesu domaći.

Štilić je odlično ubacio iz slobodnog udarca, Ikić je sjajno reagovao glavom i pogodio "malu mrežicu".

U 77. minutu mogao je Ikić do drugog gola, ali ovaj put njegov šut glavom sjajno je odbranio Soldo i poslao loptu u korner.

Pokušao je trener "plemića" Mario Ivanković, koji mijenja Mladena Žižovića, izmjenama da razbudi svoj tim, ali nisu gosti uspjeli doći do izjednačenja.

TABELA

Sarajevo (-1) 29, Željezničar (-1) 25, Borac 24, Velež 19, Široki Brijeg (-1) 18, Tuzla siti 17, Zrinjski (-1) 16, Sloboda 14, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Blažević, Štilić (90+1. Štilić), Bojo (65. Veselinović), Lendrić, Ikić, Šehić, Bekrić (79. Miletić). Trener: Amar Osim.

ZRINJSKI: Soldo, Jakovljević, Čorluka, Zlomislić, Arežina (62. Bašić), Ivančić (76. Mašić), Todorović, Bekić, Enin (76. Govedarica), Filipović, Tičinović (84. Stojkić). Trener: Mario Ivanković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC