• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je istinski heroj Velike Britanije: Dao het-trik u Ligi šampiona, ali svi pričaju o 1.000.000 potpisa podrške!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Markus Rašford je jedna od ličnosti godine na Ostrvu...

 On je istinski heroj Velike Britanije: Dao het-trik u Ligi šampiona, Markus Rašford Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Catherine Ivill

Markusu Rašfordu ove godine baš dobro ide. Toliko da i kada postigne prvi het-trik u Ligi šampiona, to uopšte nije najlepša vest tog dana koja se dovodi u vezu sa njim.

Rašford je svojim potezima van terena postao istinski heroj Mančestera, ali i celog Ujedinjenog Kraljevstva!

Možda će vas zanimati

Napadač Mančester junajteda je u meču protiv RB Lajpciga bio strelac tri pogotka u pobedi 5:0 u Ligi šampiona u sredu uveče, ali osim toga, svi pričaju o jednoj daleko važnijoj stvari.

Rašfordova peticija za okončanje siromaštva među decom koja nemaju dovoljno hrane stigla je do neverovatnih 1.000.000 potpisa u sredu uveče!

Ova onlajn peticija pod naslovom "Okončajmo siromaštvo dece bez hrane - nijedno dete ne treba da bude gladno", stigla je do izuzetnog uspeha i to u najvećoj meri zahvaljujući potezima Rašforda.

Ovaj 22-godišnji Englez je postao pravi superstar na Ostrvu, kada je danima nastavljao da podržava kampanju za besplatne obroke za decu u školama.

"Svim vlasnicima lokalnih biznisa, volonterima, nastavnicima, onima koji su deo ove kampanje - ovo je vaš trenutak. Naša deca osećaju toplinu i saosećanje zajednice i zahvalan sam toliko da ne mogu rečima da opišem", rekao je Rašford u utorak.

Rašford već danima preko svojih društvenih mreža ohrabruje ljude da se priključe peticiji kako bi tamošnje državne vlasti reagovale i pomogle decu koja se ne nalaze u jednostavnim ekonomskim uslovima.

Štaviše, Rašford je nedavno postao član reda Britanskog carstva od strane kraljice Ujedinjenog Kraljevstva za dostignuća upravo po ovom pitanju, ali je uprkos tome, britanski parlament glasao protiv besplatnih školskih obroka tokom zimskih praznika.

A onaj het-trik protiv Lajpciga? To za Rašforda čak nije ni najveći uspeh jučerašnjeg dana...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC