• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je da Kanga i Ivanić zajedno zaplešu: Stanković na slatkim mukama, neko će morati na klupu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika odluka je pred Stankovićem pošto povratak Gelora Kangu u startu postavu znači da neko mora da "ispadne".

 Liga Evrope Crvena zvezda Gent - Kanga i Ivanić starteri Izvor: MN PRESS

Ako je pred duel sa Slovanom bilo dileme u kojoj od dve formacije će Crvena zvezda nastupiti, djeluje da je neće biti protiv Genta u četvrtak. Ipak, biće drugih "glavolomki" za Stankovića.

Koliko god je sjajno za njega što su mu gotovo svi igrači na raspolaganju, toliko će mu to i stvoriti "slatke muke" kada bude odlučivao o startnoj postavi koja će istrčati na praznu "Marakanu" i pokušati da donese nove bodove potrebne za proljeće u Evropi.

Možda će vas zanimati

 Zvezda će gotovo sigurno protiv Genta igrati u svojoj omiljenoj 4-1-4-1 formaciji, a kako je u prethodnom periodu u veznom redu bilo "rupa", sada će neko možda biti višak.

Oporavio se Mirko Ivanić od korona virusa i protiv Libereca pokazao da je možda i najvažniji šraf Crvene zvezde ove sezone, a poslije njega negativan test na COVID-19 dobio je i Gelor Kanga i konkurisaće za tim u susretu sa Gentom.

Prethodnog vikenda, protiv Radnika, postigao je prvi gol iz igre u drugom mandatu u Crvenoj zvezdi, a prethodno je Stanković pred Hofenhajm izjavljivao "lako bih da je tu Kanga".

Najskuplji fudbaler Crvene zvezde, trebalo bi na osnovu renomea, iskustva i plate da bude siguran starter za crveno-bijele, ali njegova forma još nije na nivou koji govori da je nedodirljiv, posebno ako se uzme u obzir da je dugo pauzirao zbog korona virusa.

Ipak, ne bi bilo iznenađenje da ga Stanković, zbog njegove nepredvidljivosti i toliko pominjanog šuta sa distance, uvrsti u startnu postavu protiv Genta.

Samo je pitanje - umjesto koga?

Izvor: MN PRESS

Malo je vjerovatno da bi to bilo umjesto Mirka Ivanića, najboljeg strijelca Zvezde ove sezone, iako je znao na početku sezone Kanga i da ima prednost u odnosu na njega.

S obzirom na to da je Gent veoma opasna ekipa, koja može mnogo više da ugrozi Zvezdu u kontrama od Libereca, bilo bi iznenađenje da se Stanković odrekne Sekua Sanoga, defanzivnog veziste, koji uprkos čudnim greškama donosi veliku prevagu "mišićima".

To iz srca veznog reda ostavlja jedino Veljka Nikolića, mladog vezistu koji je napravio veliki napredak u posljednjih godinu dana, pa je postao jedan od uticajnijih igrača po igru Zvezde.

Njega nije uopšte bilo tokom vikenda protiv Radnika, želeo je da ga odmori Stanković zbog napornog ritma (odigrao najviše minuta posle Borjana i Degeneka), pa su mnogi pomislili da je dobio "poštedu" kako bi bio potpuno spreman za Gent.

Ipak, to nije sigurno, ne bi bilo iznenađenje da se najmlađi vezista Zvezde preseli na klupu, a da Stanković zaigra sa Kangom i Ivanićem kao "parom osmica".

Izvor: MN PRESS

Njih dvojica su do sada zajedno počela četiri utakmice (Evropa, Ararat, Napredak i Čukarčki), zanimljivo je da je Zvezda pobijedila sve, s tim da je Ivanić na Banovom brdu igrao čak na lijevom krilu, kao recimo protiv Libereca, pa se možda na taj način njih dvojica ne bi "gušila" na terenu.

Stanković naravno ima opciju i da Bena ili Kataija preseli na klupu, što će se na osnovu njihove forme teško dogoditi, pa je pred njim teška odluka u narednih 48 sati.

Svi ostali igrači sem Milana Pavkova, koji je ponovo povrijeđen, biće na raspolaganju Stankoviću, dok je mali znak pitanja iznad Milana Rodića koga muči zadnja loža, i zbog toga je propustio Surdulicu, ali se u Zvezdi nadaju da će biti potpuno spreman za četvrtak.

Anketa

Da li Gelor Kanga treba da počne protiv Genta?

  • Da

    50% (2)

  • Ne

    50% (2)

Da li Gelor Kanga treba da počne protiv Genta?

Rezultati

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC