• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković najavio iznenađenje za Gent: Nećemo hazarderski! Dvojica su pod upitnikom...

Autor Dragan Šutvić

"Da je tu 55 hiljada ljudi, bilo bi vau. Fenomenalno!"

 Liga Evrope 2020 2021 treće kolo Crvena zvezda Gent najava Izvor: Zvezda TV

Nakon "petarde" protiv Libereca (5:1), Crvena zvezda igra možda i najvažniju utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope. Pobjedom bi otišla na šest bodova, a najvećeg konkurenta u borbi za proljeće, ekipu Genta, ostavila bez učinka poslije polovine takmičenja.

Svjestan je toga i Dejan Stanković i zbog toga je dobro pripremio svoje fudbalere za Belgijance, ali priznaje da postoje male nedoumice kada je u pitanju sastav.

I ovoga puta su razlog povrede. Tako je Veljko Nikolić pod znakom pitanja, nije potpuno siguran Milan Rodić, ali se Stanković nada da će oni koje odabere u startnu postavu - imati najbolji mogući pristup, pošto to i prevashodno zahtijeva od njih.

Možda će vas zanimati

"Borimo se da Nikolića dovedemo bar na klupu, imao je jaku prehladu i borimo se da dođe bar do toga... Vidjećemo što se tiče Rodića, uradili smo sve analize i ne želim da riskiram jer imamo mnogo mečeva do 16. decembra. Sutrašnji meč je veoma važan, ali dobro ću premjeriti prije nego što presječem pošto je ovaj ritam - paklen ritam!", rekao je Stanković.

I dalje nije poznato da li će "Mister" biti na klupi, ili će ponovo voditi meč sa tribina zbog crvenog kartona protiv Hofenhajma, ali ističe da je bez obzira na to "uvijek uz svoje igrače".

Gent se do sada nije pokazao u Ligi Evrope, imaju i problema sa zaraženim igračima, pa u Beograd dolaze bez nekoliko njih - čak i bez trenera. Ipak, to ne bi trebao da opusti fudbalere, štaviše trebalo bi da bude i motiv više.

"Skroz drugačija utakmica nego protiv Libereca. Po meni, Liberec je fizički dosta jači, a Gent mnogo kvalitetniji. Tako da ono što sam prenio danas na jednom sastanku sa igračima je isti pristup. Krećemo od nule, držimo nulu. Da budemo jaki na lopti, na svakom duelu, uski i plitki. Gent zna da igra fudbal, posebno naprijed, pričalo se ko će da igra i ko neće - to mijenja njima, ali ne i nama", kazao je Stanković i potom podvukao:

O GENTU?

"Jaremčuk? Za svakog igrača imamo posebnu taktiku. Interesantan igrač, mnogo dobro izgleda na terenu, podsjeća me na Milika ili Levandovskog. Elegantan, visok i moćan fudbaler, koristi obje noge, lijepo zdrav fudbaler, vodićemo računa o njemu, ali i ostalima", kazao je Stanković i rekao da jedino još ne zna da li će Gent igrati sa tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji.

"Imaćemo težak posao. Imaju dosta brzih, inteligentnih i talentovanih igrača, ali igrajući kod nas na 'Marakani' imamo samopouzdanja šta možemo. Bez da se precjenjujemo ili nekog da potcenjujemo. Samo da bude isti pristup. I to me najviše zanima od prvog minuta".

Na meču protiv Hofenhajma je promijenio formaciju, protiv Libereca vidjeli smo malo taktičko iznenađenje kada su mjesta zamijenili Ivanić i Rodić, a šta sada možemo da očekujemo?

"Ne mogu da otkrijem šta smo zamislili ili spremili, uvijek kada analiziraš protivnika gledamo da im otmemo ono najbolje, da ih iznenadimo. Biće iznenađenje, ali ne mogu da kažem. Probaćemo, vidjećemo da li će uspjeti!", naveo je trener Zvezde.

Problem za crveno-bijele je što opet neće biti navijača...

"Spremni smo, rekao sam da ovo može da bude jaka istorijska utakmica, svjesni smo šta dobijamo, ali ne treba da to bude hazarderski ili ludo".

"Uradićemo sve da dobijemo ovaj meč. Svjesni smo prilike koju imamo. Žao mi je, moram opet da kažem, što nema publike. Da je tu 55 hiljada ljudi, bilo bi vau. Fenomenalno. Sad smo u nedjelju bili u Surdulici i opet smo imali stotinak navijača koji su nagradili momke bakljadom, žao mi je što ih nema da nas ponesu da letimo na terenu", zaključio je on.

Utakmica se igra u četvrtak od 21 čas u Beogradu.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC