• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču Zvezda - Gent: Spremne "masne" premije, igra se bez trenera, a ovo su sastavi!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Crvena zvezda i Gent igraju jedan od najvažnijih mečeva jeseni - možda i direktno odlučuju ko će obezbediti proleće u Ligi Evrope.

 Sve o meču Zvezda - Gent: Spremne "masne" premije, igra se bez trenera, a ovo su sastavi! Izvor: MN PRESS, MONDO/Petar Stojanović

Crvena zvezda protiv Genta (četvrtak, 21.00) igra možda i najvažniji meč jeseni.

U slučaju pobede ostvarili bi veliki korak ka nokaut fazi Lige Evrope. Sa šest bodova, na polovini grupne faze, bili bi u veoma povoljnoj poziciji, posebno jer bi u tom slučaju Gent ostao na nula - iako je trebalo da budu najveći izazivač Zvezdi i Hofenhajmu za prolaz.

Možda će vas zanimati

Mnogo problema imaju Belgijanci ove sezone, tek su sedmi u prvenstvu, doživeli su već dva poraza u Ligi Evrope, a u Beograd dolaze i oslabljeni.

Ipak, to ne znači da su spremili "belu zastavu", štaviše žele da se podignu protiv Zvezde.

ŠTA TREBA DA ZNATE O GENTU?

Na klupi neće biti trenera Vima de Dekera, koji je pozitivan na korona virus, dok izostaju još Dejvi Roef, Sinan Bolat i Mihael Ngadeu. Zbog problema sa golmanima nejasno je još ko će stajati među stativama, a opcije su 17-godišnji Johmans ili iskusniji Kosemans, koji nije branio godinu dana.

Stankovića to ne brine, na konferenciji za medije je rekao da će "golman svakako biti na golu", a jedina dilema mu je da li će Gent igrati sa trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji.

Podvukao je da ne želi da njegovi igrači "potcene rivala" ili "precene sebe", a da se Gent ne predaje tako lako od učešća u Evropi govori i podatak da su u rukovodstvu spremili "masne premije" ako uspeju da pobede Zvezdu na "Marakani".

"Nema šanse da su se predali", rekao je bivši golman Bojan Jorgačević za "Žurnal".

"Poznajem predsednika i sportskog direktora, daće velike premije igračima u slučaju pobede. Oni su ponosan narod, mentalitet im je sličan holandskom i nemačkom".

Verovatni sastav Genta: Kusemans - Kastro-Montes, Hanhe-Olsen, Mare, Fortuna - Ođiđa-Ofoe, Dorš, Kums - Bukari, Niangbo i Jaremčuk.

ŠTA TREBA DA ZNATE O ZVEZDI?

Izvor: MN PRESS

I ovoga puta Dejan Stanković neće imati sve igrače na raspolaganju. Taman kada su se vratili Gelor Kanga i Mirko Ivanić, peh su doživeli Milan Rodić i Veljko Nikolić koji neće igrati protiv Genta, s tim da postoji mala mogućnost da levi bek ipak dobije šansu.

"Mister" je najavio da neće rizikovati sa onima koji su roviti, pošto ih čeka paklen ritam do kraja polusezone, pa će tako najveće nade polagati u Kataija, Bena, Ivanića...

Zvezda će ponovo igrati u 4-1-4-1 formaciji, nova imena u odnosu na Liberec su Kanga i Gobeljić, koji će ovoga puta početi kao levi bek, a Stanković je u najavi meča upozorio da je u pitanju rival koji je tehnički znatno kvalitetniji od Čeha.

Navijači crveno-belih znaju da je ovo "meč jeseni", pobeda donosi mnogo, ali isto tako jasno je da se Zvezda neće zaleteti protiv Genta i pokušaće staloženom igrom da dođe do rezultata.

Na klupi ponovo neće biti Stankovića kome je produžena suspenzija zbog kartona protiv Hofenhajma.

Ipak, rekao je da veruje u svoje momke, pa da može i uz sok i picu da isprati utakmicu ispred TV ekrana, siguran da su već dovoljno upoznati sa Gentom.

Verovatni sastav Zvezde: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić - Sanogo - Ben, Ivanić, Kanga, Katai - Falćineli.

KO SUDI I KO PRENOSI MEČ ZVEZDA - GENT?

Direktan TV prenos obezbeđen je na TV Arena Sport 1 od 21 čas.

Što se tiče arbitra u pitanju je Mikael Fabri, neiskusni sudija iz Italije, kome će pomagati njegovi sunarodnici. Interesantno je da mu je ovo tek treća utakmica u Ligi Evrope, dok je prošlog vikenda imao manji sukob sa Sinišom Mihajlovićem.

Nije se "Mihi" dopao način na koji je VAR tehnologija videla neke stvari na meču Bolonje i Kaljarija, ali podsetimo da je neće biti na meču Lige Evrope.

Neće biti ni publike, ali je spremna koreografija koja je posvećena pokojom mitropolitu Amfilohiju.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC