• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Zvezde za meč jeseni: Novi levi bek, a Kanga sad mora da se pokaže!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ako bi pobedila, Zvezda bi otišla na šest bodova, a Gent bi ostao bez ičega na polovini takmičenja. Zato, jasno je da je u mislima Dejana Stankovića ovo jedna od najvažnijih utakmica jeseni.

 zvezda-gent-sastav-prenos-uzivo-rts-arena-sport-livestream-ko-prenosi-zvezda-gent Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Pre sedam dana Crvena zvezda je imala perfektan plan za Liberec, igrači su ga pretvorili u delo, a ista očekivanja Dejan Stanković imaće i ove nedelje od svojih fudbalera protiv Genta.

"Pristup od početka meča mora da bude na nivou", naglasio je "Mister" na konferenciji za medije na kojoj je saopšteno da ponovo postoje problemi sa Nikolićem (temperatura) i Rodićem (mišić), ali nijednog trenutka to nije služilo kao alibi.

Štaviše, Zvezda je mnogo puta ove jeseni morala da se prilagođava onome što ima, u tome se solidno snalazila, pa će identično pokušati i protiv Belgijanaca (četvrtak, 21.00).

Možda će vas zanimati

Gent ne dolazi na "Marakanu" da bi se branio svih 90 minuta, kao što je to učinio Liberec, nego će uprkos problemima sa izostancima zbog korona virusa - čak ni trener ne dolazi - probati da pronađu balans i ugroze Zvezdu iz tranzicione igre.

Tako će Stanković u pripremi meča morati da spremi nove detalje za svoje igrače, "miks" ideja koje im je govorio pred Hofenhajm i Liberec, s ciljem da gađa rivala tamo gde je najslabiji.

To neće mnogo uticati na izbor 11 startera, samo će pred njih biti stavljen taj zadatak.

POGLEDAJTE SASTAV U GALERIJI ILI PROČITAJTE ISPOD

Zvezda će ponovo zaigrati u standardnoj 4-1-4-1 formaciji. Na golu je siguran kapitem Milan Borjan, dok će u zadnjoj liniji igrati Milan Gajić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i na mestu levog beka prinudno Marko Gobeljić, mada se protiv Radnika odlično pokazao.

Postoji i dalje mala šansa da od starta počne Rodić, ali je to manje verovatno trenutno.

Na poziciji zadnjeg veznog zaigraće Seku Sanogo, dok će kao par osmica, peti put ove sezone od starta meča, zaigrati Mirko Ivanić i Gelor Kanga. U odnosu na Liberec nema Nikolića.

U napadu neće biti promena, dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da će iza Dijega Falćinelija delovati Aleksandar Katai i El Fardu Ben. Od njih se očekuje da ponove igru kao protiv Libereca i da kazne oslabljenu odbranu Genta.

Dakle, da rezimiramo - Zvezda će nastupiti u sledećem sastavu:

Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Falćineli.

Meč sudi italijanski arbitar Mikael Fabri, a direktan TV prenos je na Arena Sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC