Evo ga!

Kanga prvi put javno o skandalu - pokažite pasoš! Vezista Zvezde odgovorio na optužbe, kaže da je potpuno miran

Autor Dragan Šutvić

Dokazi protiv njega stižu, mediji bruje, a on po prvi put sve poriče!

Centralni vezni - Gelor Kanga.
Izvor: MN PRESS

Fudbaler crveno-bijelih neće više da ćuti!

Gelor Kanga optužen je da je lažirao krštenicu, odnosno ime, datum i mjesto rođenja, a sada se po prvi put oglasio povodom skandaloznih navoda.

"Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga. Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš izdat od strane Demokratske Republike Kongo. Neka pokažu te dokumente, ako uopšte postoje. Imam važeći pasoš, izdat od strane legalnih, gabonskih vlasti. To je sve što mogu da kažem", rekao je Kanga.

Fudbaler Crvene zvezde prema nezvaničnim informacijama rođen je zapravo kao Kiaku-Kiaku Kianga 5. oktobra 1985. godine u Kinšasi, Demokratskoj Republici Kongo, a ne Gabonu 1990. godine.

Nakon toga iz crveno-bijelih u saopštenju su istakli da vjeruju svom fudbaleru i da on ima validan pasoš države Gabon.

Kangino prvo oglašavanje bilo je kada je stavio sliku zastave zemlje čiji pasoš ima na Instagram, ali je izjavu za lokalne medije dao tek nakon što su iz Konga poslali fotografiju koja služi kao dokaz da je fudbaler zapravo iz te zemlje.

Na fotografiji je Kanga u dresu AS Odi u Kinšasi 2006. godine kada bi, prema tvrdnjama trebalo da ima 21 godinu, a ne 16.

Demokratska Republika Kongo podnijela je tužbu, a pored toga što bi fudbaler mogao da bude kažnjen, loše bi mogao da prođe i Gabon.

Ukoliko se dokazi ispostave kao tačni Gabon će biti izbačen sa Kupa afričkih nacija koji se održava početkom 2022. godine.

(MONDO)