• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taribo Vest i lažna krštenica - imao 40 u Partizanu: Pričao da je 12 godina mlađi, a ovako danas izgleda! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda je stala u odbranu svog fudbalera posle neočekivanih vesti, a mi se prisećamo fudbalera koji je u dresu Partizana bio povezivan sa lažiranjem krštenice.

 gelor-kanga-gelor-kanga-laziran-pasos-crvena-zvezda-taribo-vest-partizan-godine-zecevic-ronaldo Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbalska vest dana u Srbiji stigla je iz Afrike! Odatle su stigle tvrdnje da fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga zapravo nije onaj za koga se predstavlja.

Možda će vas zanimati

Ipak, Kanga nije prvi fudbaler jednog od dva najveća srpska kluba za kojeg se tvrdi da je lažirao krštenicu!

Afrički mediji pišu da je reprezentativac Gabona zapravo iz DR Kongo, da je pet godina stariji nego što mu piše u krštenici i da je njegovo ime zapravo Kiaku-Kiaku Kianga.

Iz Crvene zvezde je brzo stiglo saopštenje koje je dodatno razjasnilo o čemu se zapravo radi i da su uz igrača, ali sve to nas je podsetilo na jednog drugog afričkog fudbalera.

Naravno, radi se o Taribo Vestu!

Proslavljeni nigerijski defanzivac ostavio je traga u Partizanu početkom 21. veka, a za njega se nikad sa sigurnošću nije znalo koliko ima godina. Tako su bar tvrdili oni koji su sa njim imali prilike da sarađuju.

Zvanično, Taribo Vest je rođen 1974. godine u Nigeriji i za Partizan je nastupao u istorijskoj sezoni 2003/04, kada su crno-beli postali prvi srpski tim koji se plasirao u modernoj Ligi šampiona.

On je tada zvanično imao 29 godina, a čak je i Žarko Zečević, nekadašnji generalni sekretar crno-belih, javno tvrdio da je Taribo Vest bio dosta stariji.

U zimu 2002. godine Zečević je zajedno sa Igorom Duljajem otišao u Dubai, jer je tadašnji igrač Partizana dobio poziv da nastupi za reprezentaciju sveta. Zečević se sa puta vratio pun utisaka.

"Rekao sam Bjekoviću (tadašnjem sportskom direktoru, prim. aut): 'Nenade, au, kakav je Taribo igrač, daj da ga dovedemo.' Bio je slobodan igrač. Mislim da je tada imao 40 godina, a prijavljivao je 28! Nama je, ipak, odradio neviđen posao. To je bio sjajan potez kluba", prisetio se Zečević za "Sportski žurnal" 2013. godine.

Ova priča dospela je i na stranice engleskog "Dejli mejla", koji je bio zainteresovan za priču o nekadašnjem igraču Intera i Milana.

Taribo Vest je u Interu igrao i sa legendarnim Ronaldom koji je tih godina bio na vrhuncu. Upravo je slavni "R9" prošle godine u razgovoru sa Kristijanom Vijerijem otkrio još jednu sličnu priču.

Izvor: MN PRESS

"Ima jedna anegdota iz mlađih kategorija. Igrali smo protiv selekcije Nigerije do 20 godina, a mi smo tada imali 15. Dakle, bili su pet godina stariji od nas i bili su prejaki, ti momci su već biti odlasle osobe", prisetio se Ronaldo i nastavio:

"Razmenili smo kopačke tada... Posle nekoliko godina zajedno smo bili u Interu, a on je bio isto godište kao ja", rekao je Ronaldo, što je Vijerija nasmejalo.

"Ne zna se koliko Taribo ima godina", prokomentarisao je popularni "Bobo" za njim.

Međutim, Vest je još te 2013. demantovao reči Žarka Zečevića, tvrdeći da su to budalaštine.

"Da sam 2002. imao 40, godine bi već počele da me stižu, zar ne? To su priče neozbiljnog čoveka i ne pridajem tome nikakav značaj. Kada sam napustio Partizan još sedam sezona, pa možda i više sam igrao na vrhunskom nivou. Da sam, kako on tvrdi, u Beograd stigao sa 40 ne verujem da bi to bilo moguće. Uostalom, ne želim da se razvlačim sa njim po novinama", rekao je tada Taribo Vest.

Zvanično, Taribo Vest danas ima 47 godina, ali njegove fotografije teško da će odagnati sumnju kod onih koji mu nisu verovali. O Vestu je poznata i priča o tome da on danas ima svoju crkvu i svoje sledbenike. Ovako je Vest izgledao 2020. godine

Izvor: Profimedia

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC