• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi skandali Gelora Kange: Svađe sa Milojem i Dekijem, haos na aerodromu i isključenje koje je Zvezdu mnogo koštalo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler iz Gabona trenutno u centru pažnje zbog falsifikovanog pasoša.

 spisak skandala kiaku kianga falsifikovan dokument Izvor: MN PRESS

Danas u centru pažnje zbog informacija koje su stigle iz Afrike, ali u Crvenoj zvezdi on je gotovo uvek u centru pažnje. DR Kongo optužuje Gelora Kangu (ili Kiaku Kiaku Kiangu) za falsifikovanje dokumenata, odnosno lažni identitet i tvrdi da bi zbog toga Gabon trebalo da bude eliminisan sa kontinentalne smotre fudbala.

Ovo ne utiče direktno na Crvenu zvezdu, koja nema ništa sa Kanginim papirima, ali je dobar povod da se prisetimo njegovih incidenata. Bilo ih je, nije da nije...

Možda će vas zanimati

Od sukoba sa trenerima, preko rasprava sa saigračima i rivalima, pa sve do bizarnog incidenta na aerodromu koji je danima bio glavna tema medija u Srbiji. Fudbaler iz Gabona je kontroverzan u najmanju ruku kao njegov stil oblačenja. A to ume da bude spektakularno!

Crveni karton protiv Ludogoreca

Ako bi trebalo izabrati samo jedan momenat, onda je to ovaj. Donela je Crvena zvezda povoljnih 2:2 iz Razgrada, a u Beogradu bila spremna da pokaže zube i napravi istorijski rezultat. Krenulo je dobro, golom Mičela Donalda, Bugari su napravili preokret do poluvremena, ali se onda ukazao tračak nade.

Plaštun je dobio drugi žuti karton nekoliko minuta pre odlaska na odmor, što je značilo brojčanu prednost za srpskog predstavnika u Evropi. Ali, Geloru Kangi pomračio se um. Dok su igrači odlazili u svlačionu, Gabonac je isključen. U prolazu je odgurnuo defanzivca gostujućeg tima.

Na drugi deo meča oba tima izašla su sa po deset igrača, Crvena zvezda je uspela da izjednači, ali je bugarski predstavnik bio bolji u produžecima. Bolan neuspeh za ekipu Miodraga Božovića!

Propustio meč protiv Voždovca

Nedelju dana pre poraza na krovu tržnog centra Stadion, koji je kasnije koštao crveno-bele titule, bio je Gelor Kanga strelac na meču protiv Vojvodine (2:0). Njegov gol sa bele tačke doneo je prednost ekipi u 82. minutu, a ofanzivac je to proslavio skidanjem dresa. Za to je nagrađen žutim kartonom, pa je propustio narednu utakmicu.

Mnogi navijači Zvezde mu tokom prvog mandata pored Ludogoreca nisu opraštali ni ovaj susret, jer bi sa njim u timu Božovićeva ekipa bila daleko opasnija protiv Voždovca.

Obračun sa Aleksandrom Lukovićem

Samo jedan od sukoba koje je Gelor Kanga napravio u svlačionici bio je sa tadašnjim kapitenom ekipe, Aleksandrom Lukovićem. Priča se nezvanično da je pokušavao da se razračuna i sa Markom Petkovićem i Nenadom Milijašem, ali je sukob sa ''Lunetom'' dobio najveću medijsku pažnju. Zbog takvog ponašanja bio je suspendovan.

Boško Đurovski, koji je bio prelazno rešenje nakon odlaska Miodraga Božovića, isključio je reprezentativca Gabona iz tima zbog pokušaja tuče sa iskusnim defanzivcem koji je u tom trenutku bio autoritet u svlačionici Crvene zvezde.

Obračun sa Evertonom Luizom

Bilo je vatreno nakon jednog derbija, intervenisala je i policija. Potvrdio je sukob dvojice veznih fudbalera Partizanov defanzivac Bojan Ostojić, koji je zaključio da su takve situacije skroz normalne nakon velikih mečeva.

Nezadovoljan dešavanjima na terenu, Gelor Kanga sačekao je Evertona Luiza ispred svlačionice i pokušao fizički da se obračuna. Kako to uglavnom biva, uskoro se napravila gužva u koju su bili uključeni brojni drugi fudbaleri. Na kraju ,sve je prošlo bez većih nereda.

Rivalstvo protiv veznih fudbalera Partizana nastavio je i na poslednjem odigranom derbiju, kada je ušao u klinč sa Sumom... 

Svađa sa Vladanom Milojevićem u Londonu

Izvor: MN PRESS

Kada je u grupnoj fazi Lige Evrope, na meču u Londonu, Vladan Milojević rešio da zameni Gelora Kangu, Gabonac je potpuno poludeo. Iako je i do tada bilo određenih čarki na relaciji strogi trener - nepredvidivi fudbaler, deluje da je taj ispad najviše koštao ugleda bivšeg igrača Rostova.

Vladan Milojević ne trpi nedisciplinu, a nakon što je opraštao prestupe poput kažnjenja na početak priprema ili gostovanje, preko ovoga nije hteo. Čovek koji je sa Zvezdom pravio čuda bio je za prodaju Gabonca čim je stigla dobra ponuda.

Svađa sa Dejanom Stankovićem u Liberecu

Izvor: MN PRESS

Možda bi istog stava bio i Dejan Stanković, kad bi ponuda stigla ovog leta. Milojević je problem imao u Londonu, Stanković u Liberecu, kada Kanga nije hteo da se pozdravi pri izlasku iz igre. Umesto da se pokaje i izvini, ofanzivni vezni fudbaler je u svlačionici skrivao pogled, gledao u telefon i odmahivao glavom, uz komentar da će ''razgovarati u Beogradu''.

Do dolaska u glavni grad Srbije malo su popustile emocije, pa je uspeo da se iskupi i ponovo stekne delić poverenja koje je klub imao u njega kada ga je drugi put dovodio. Iako, zbog svega nabrojanog, nisu sve stavke išle u njegovu korist. Naravno, bio je kažnjen...

Aerodrom

Po povratku upravo sa tog gostovanja, kada su crveno-beli nadigrali Slovan iz Libereca, Kanga je napravio najluđi incident do sada. Ako su neki od prethodnih uticali rezultatski ili na odnose u svlačionici, ovaj nas je samo naterao da se zapitamo ''Zašto?''

Dok su carinici pregledali torbe fudbalera Crvene zvezde, Kanga je svoju cimnuo, kao da pokušava da je otme radnici na aerodromu, a to je izazvalo brojne komentare. Snimak se danima vrteo po društvenim mrežama, da bi na kraju stiglo čak i objašnjenje iz Zvezde o pomenutoj situaciji.

Dobre stvari!

Naravno, ima i pozitivnih stvari tokom dva mandata Gelora Kange u Crvenoj zvezdi. Recimo, pogodak protiv Krasnodara zauvek ga je uveo u klupsku istoriju, navijači vole kada on preuzima inicijativu i odgovornost, a kvalitet nikada nije bio sporan. Za ono što je Zvezdi potrebno, Gabonac ga ima sasvim dovoljno.

Bilo je tu i nesporazuma poput kašnjenja za koje nije kriv, a o tome da nije sve loše u odnosu Kanga - Zvezda govori i njegov povratak. Kada se odlučivalo da li da se vrati u klub prethodnog leta, bilo je mnogo onih koji su podigli ruku. Većina ih je već sarađivala sa njim.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC