• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je, Igokea stoji na putu Zvezde ka tituli i Evroligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odigrane su posljednje dvije utakmice i određeni parovi plej-ofa!

 igokea u polufinalu plej-ofa aba lige igra protiv crvene zvezde Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Više ne postoji dilema!

Crvena zvezda igraće u polufinalu ABA plej-ofa protiv Igokee, dok će drugi par činiti crnogorski timovi, Budućnost i Mornar!

Možda će vas zanimati

To je epilog danas odigranih utakmica u Laktašima u Ljubljani, koje su završile ligaški dio "jadranske" sezone. Mornar je u Laktašima savladao Igokeu, plasirao se u plej-of i uz to popeo na treće mjesto, poslavši domaćina na poziciju broj četiri i na seriju protiv Zvezde za finale.

Podsjetimo da su poznati svi datumi plej-ofa i da će u polufinalu biti igrane serije na dvije pobjede, a u finalu na tri. Pobjednik će uz šampionsku titulu osvojiti i mjesto u Evroligi 2021/22!

Zvezda i Igokea odigrale su ove sezone dvije utakmice, a posebno je bila upečatljiva prva, u kojoj je Igokea nanijela crveno-bijelima najteži "jadranski" poraz godinama unazad, 85:65!

Tim Dragana Bajića je u posljednjem kolu skliznuo na četvrtu poziciju, ali to svakako ne umanje sjajan rezultat koji je ekipa iz Laktaša napravila ove sezone.

Ovako se kretao rezultat na posljednje dvije utakmice u ligaškom dijelu, u kojima je Mornarova pobjeda učinila duel Cedevita Olimpije i Mege rezultatski beznačajnim!

Poslije prve četvrtine - vode Mornar i Mega

Barani su u Laktašima uspostavili prednost u uvodnoj četvrtini i otišli na prvi odmor sa vođstvom 24:22, dok je u Ljubljani Mega u dvocifrenoj prednosti protiv Cedevita Olimpije - 30:19.

Ako ovako ostane, Mornar će na treće mjesto, a Igokea na četvrto. Ipak, tek je počelo...

Izvor: MN PRESS

Poluvrijeme!

Ipak, Barani su i na poluvremenu imali značajnu prednost - 51:38, jer su drugu četvrtinu završili serijom 11:2 poenima Milka Bjelice. Ako crnogorski tim do kraja bude kontrolisao rezultat, poslaće Igokeu u seriju protiv Zvezde, a istovremeno će učiniti drugi meč rezultatski nevažnim.

A u drugom meču Mega i poslije druge četvrtine ima dvocifrenu prednost, 50:39... Pogledajte spektakularan potez novog bisera Mege Nikole Jovića.

Treća četvrtina - djeluje da stvari postaju jasne.

Mornar je konstantno vodio u Laktašima i kroz treću četvrtinu, završio je sa prednošću 71:67, a ona je poslije nekoliko minuta igre postala dvocifrena - 77:67. Još jednom podsjećamo, ako ovako ostane Mornar će biti treći, a Igokea četvrta.

Za to vrijeme, Cedevita Olimpija je uhvatila korak za Megom i poslije tri četvrtine u Ljubljani je neriješeno - 65:65.

Posljednja četvrtina - bez iznenađenja!

Mornar je odbranio prednost i pobijedio u Laktašima, čim je zvanično zauzeo poziciju "broj tri", poslavši Igokeu na četvrto mjesto i na duele protiv Zvezde. Samim tim, nije bio važan rezultat utakmice u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Mege, u kojoj je neizvjesna završnica u dalje u toku!

Ovako u ovom trenutku izgleda tabela ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Pustiće Baja da Mornar pobijedi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC