• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanga ostaje, Partizan i Milan su razlog: On je Zvezdin džoker, specijalac, iks faktor i čovek za velika dela!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Od Gelora Kange nikad ne znate šta da očekujete, ali to Zvezdi i treba!

 gelor-kanga-crvena-zvezda-ugovor-milan-partizan Izvor: MN PRESS

Gelor Kanga je od svog prvog dolaska u Crvenu zvezdu uvek bio misterija. 

Znao je da "nestane" sa terena, znao je da pravi probleme, ali je redovno zna da zablista na najvećim mečevima! 

Možda će vas zanimati

Taman kada ga mnogi otpišu, on da neki spektakularan gol ili počne da asistira kao što je sada slučaj. Sada je u derbiju sa Partizanom namestio gol Mirku Ivaniću, a to je samo jedna od velikih utakmica na kojoj je odigrao odlično.

Dao je gol i asistirao u u prvom meču sa Milanom, a pogodio je i protiv Genta. Gabonac je u poslednje vreme igrao odlično i za nacionalni tim, a pred derbi je bio sjajan u meču sa Napretkom gde je dao gol i asistirao.

Iako je zakasnio da se vrati iz nacionalnog tima pred derbi imao je opravdanje, a njegov status u timu nije upitan za narednu sezonu, prenosi "Sportski žurnal".

On ima ugovor do 2023. godine i naredne sezone će biti u sastavu, a razloga je nekoliko. Jedan od najplaćenijih igrača Zvezde trenutno nije previše tražen na tržištu, ali je pre svega uspeo svojim igrama da se nametne. 

Nije Kanga neizostavan u postavi Crvene zvezde poput Milana Borjana, Milana Rodića ili Kataija i Ivanića, ali je čovek za velike mečeve i iks faktor, neko ko donosi nešto novo u igru, menja ritam meča. 

To je dokazao na derbiju, kada je ulaskom vidno povezao linije crveno-belih i još jednom asistirao iz kornera! Ove sezone je zabeležio čak osam asistencija, a na najbitnijim mečevima je pokazao zašto je bitan šraf u timu. 

Na meču sa Milanom na "Marakani" je učestvovao kod oba gola i odigrao bez greške, a iako je gol Milana Pavkova zaista za divljenje i centaršut koji mu je prethodio bio je sjajan. 

Imao je i svoje "žute minute" ove sezone, ali Kanga iz velikog meča u veliki meč dokazuje da ima kapacitet da jednim potezom reši utakmicu. 

On nije neko ko će tražiti da igra svih 90 minuta na svakoj utakmici što takođe odgovara crveno-belima, jer pored njega šansu mogu da dobiju "bonusi", što su ove sezone bili Veljko Nikolić i Njegoš Petrović. 

Takođe, s obzirom da on ostaje vezni red je spreman za narednu sezonu, Crvena zvezda u napadu želi da otkupi Falćinelija i onda bi sva sredstva mogla da budu utrošena na odbranu. 

Znamo da se traži jedno veiko štopersko ime, a ove sezone je u mnogo prilika bilo očigledno da je neophodna adekvatna konkurencija Milanu Rodiću na levom boku. 

Gelor Kanga ostaje u Zvezdi, a dovoljno je da mu se i naredne godine desi neki Milan, Gent ili Partizan pa da opravda očekivanja. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC